Silahlanma çağrılarına tepki

Umut Vakfı, bireysel silahlanmanın özendirilmesinin ve teşvik edilmesinin bireylerin yaşam hakkını tehliyeye sokacağını vurguladı

Yayınlanma: 27.07.2016 - 19:48
Abone Ol google-news

Darbe girişiminin ardından Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’ın, silahı olanları sokağa davet etmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Şeref Malkoç’un silah ruhsatı alımlarını kolaylaştırılacağına dair açıklaması tartışma yaratırken bireysel silahsızlanmaya karşı faaliyet yürüten Umut Vakfı, bireysel silahlanmanın özendirilmesinin ve teşvik edilmesinin bireylerin yaşam hakkını tehliyeye sokacağını vurguladı.

Umut Vakfı’nın haftalık bülteninin başyazısı olarak yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Silahlanmayı kolaylaştıran her yol ve yöntem toplumsal barışın sağlanmasını tehdit eder. Toplumumuzun silahlanmaya değil, çatışmaların önlenmesine, şiddete değil barışın sürekliliğine, öç almaya değil hukukun üstünlüğüne, kendi hakkını silahlanarak elde etmeye değil bireysel silahsızlanmaya, silahlanmayı kolaylaştırmaya değil zorlaştırmaya ihtiyacı vardır. Demokratik hukuk devletinde yaşam hakkının devlet tarafından korunduğu ve hukuki güvenliğinden kimsenin endişe duymadığı bir toplumsal yaşama gereksinimi vardır. Demokratik hukuk devletinde herkesin yaşam hakkının korunması hepimizin sorumluluğudur.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler