''Sivil itaatsizlik'' eylemine 84 gözaltı

Mersin'de BDP'nin ''Sivil itaatsizlik'' eylemine polis müdahale etti, 84 kişi gözaltına alındı.

Yayınlanma: 31.03.2011 - 08:58
Abone Ol google-news

Dün, merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin bahçesinde başlatılan ve Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın aralarında bulunduğu grup, gece de oturma eylemlerine devam etti.

Uyarılara rağmen eylemlerini sürdüren gruba müdahale geden güvenlik güçleri, 84 kişiyi gözaltına aldı.


BDP'den oturma eylemi

Mersin'de, BDP'nin ''Sivil itaatsizlik'' eylemi sırasında 84 kişinin gözaltına alınmasını protesto amacıyla Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bir grup oturma eylemi başlattı.

Mersin Adliyesi önünde toplanan bir grup partili, dün, merkez ilçe Akdeniz Belediyesinin bahçesinde başlatılan, Akdeniz Belediye Başkanı Türk ile BDP İl Başkanı Yılmaz'ın aralarında bulunduğu grubun başlattığı oturma eylemine polisin müdahale etmesini protesto etti.

Bir süre slogan atan grup adına açıklama yapan BDP İl Başkanı Yılmaz, ülke genelinde olduğu gibi Mersin'de de demokratik istemlerin hayata geçirilmesi için kamuoyu oluşturmaya yönelik çalıştıklarını ancak, bunun Mersin'de sekteye uğratıldığını öne sürdü.

Oturma eylemine izin verildiğini, ancak, daha sonra biber gazı ve copla müdahale edildiğini ve gözaltıların gerçekleştiğini iddia eden Yılmaz, ''Oturma eylemi başlatacağız ve eylemimiz gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar sürecek'' diye konuştu. Yılmaz, açıklamasının ardından beraberindeki partililerle, oturma eylemi başlattı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler