"Siyaset, kavga etmek değildir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset kurumunun temel görevinin, kavga etmek değil, ülkede var olan sorunları çözmek olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.08.2012 - 20:07
Abone Ol google-news

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin organizasyonuyla Ataşehir'deki Sahan Restoran'da düzenlenen iftar yemeğinde, İstanbul'un Anadolu yakasındaki muhtarlarla bir araya geldi.

İftar yemeğinin ardından konuşan Kılıçdaroğlu, ramazan ayında muhtarlarla bir arada olmaktan onur ve gurur duyduğunu dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Sorunları siz biliyorsunuz, biz de biliyoruz. Sadece kendi sorunlarımızı değil, ülkenin sorunlarını da çok iyi biliyorsunuz, biz de biliyoruz. Siyaset kurumunun temel görevi, ülkede var olan sorunları çözmektir. Kavga etmek demek değildir. Sorunları çözmenin yolu, bir araya gelmek, düşünmek, tartışmak ve sağlıklı çözümü üretmektir. Eğer bugün ülkede şehitlerimiz geliyor, içimiz burkuluyorsa, bu acı hepimizin ortak acısıdır. Suriye'de şu anda Müslümanlar bir birini boğazlıyorsa, öldürüyorsa, orayı bir kan gölüne döndürmüşlerse, oturup düşünmemiz lazım'' diye konuştu.

''Herkese gönlümüzü açmalıyız''

Sorunlara çözüm üretilmesi noktasında toplumda herkese düşen görevler olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Siyasetçinin görevi, sorumluluğu biraz daha ağırdır. Bu sorumluluğun bilinci içinde eğer ortak düşüncelerimizi oluşturup, ortak çözümler üretebilirsek, bu güzel coğrafyayı bir barış denizine dönüştürebiliriz. Huzur içinde yaşayabiliriz. Farklı etnik kimliklerden, farklı inançlardan gelen yurttaşlarımız var. Bunlar bizim ayrıcalığımız, zenginliğimiz. Biz herkese gönlümüzü açmalıyız. Bu coğrafya Yunus Emre'lerin, Hacı Bektaşı Veli'lerin, Aşık Mahsuni'nin coğrafyasıdır. Onlar hiçbir zaman insanları ötekileştirmediler. Yüreklerinde insan sevgisi oldu. İnsanı her zaman yücelttiler.''


''Bütün dinler, adalete duyulan özlemin ifadesidir''

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi de bütün dinlerin, adalete duyulan özlemin ifadesi olduğunu, tarihin hangi döneminde olursa olsun, insanların toplum halinde yaşamaya başladığı andan itibaren bir inanca sahip olduklarını dile getirdi.
Tarihin hangi döneminde, hangi coğrafyada olursa olsun, yönetimler bozulmaya, adaletten uzaklaşmaya ve haksızlıklar ortaya çıkmaya başladığı anda, o toplumda ilahi vahye dayanan bir dini tebliğ etmekle görevli peygamberlerin ortaya çıktığını belirten Hamzaçebi, ''Hazreti İbrahim'den bu yana bütün peygamberler, bütün peygamberlerimizin tebliğ ettiği bütün dinler adalete duyulan özlemi ifade eder, insanlığı adalete davet eder. Güzel dinimiz İslam'ın da insanlığa vermek istediği mesaj, ahlak ve adalet mesajıdır. Yani insanlar ne kadar adil olurlarsa, ne kadar ahlaka sahip olurlarsa, onların yaşadığı toplum o kadar adalet üzerine kurulu bir toplum olacaktır'' diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes dua etti.

İftar yemeğine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile İstanbul'un Anadolu yakasındaki muhtarlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler