Snowden'e iyi haber

Venezuela ve Nikaragua, eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) sistem analisti Edward Snowden'a sığınma hakkı vermeye hazır olduklarını açıkladı.

Yayınlanma: 06.07.2013 - 06:04
Abone Ol google-news

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bağımsızlık Günü dolayısıyla yaptığı ve devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Genç Amerikalı Edward Snowden'a insani sığınma hakkı tanımaya karar verdim. Böylece, (Simon) Bolivar ve (Hugo) Chavez'in ana vatanına gelebilir ve Kuzey Amerika'nın zulmünden uzakta yaşayabilir" dedi.

Snowden, aralarında Ekvador, İzlanda, Avusturya, Çin, Küba, Finlandiya, Norveç, Rusya, İspanya, Nikaragua ve Venezuela'nın da bulunduğu 30'a yakın ülkeye sığınma talebinde bulunmuştu.

Venezuela'dan hemen önce Nikaragua, Snowden'a sağınma hakkı tanımaya hazır olduğunu açıklamıştı.

Amerikan pasaportu iptal edilen ve Ekvador yetkilileri tarafından verilen geçici belgenin de geçersiz sayılması nedeniyle Moskova'daki Şeremetyevo Havaalanı transit yolcu bölgesinde kalan Snowden'in gideceği yer konusu belirsizliğini koruyor.

Snowden, ABD yönetiminin gizli olarak yürüttüğü, telefon kayıtlarının dinlenilmesi ve internet izlenmesine ilişkin programları basına sızdırmıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler