Sokaklar savaş alanı gibi

Aksaray, İstanbul ve Ankara'da çeşitli yerlerde bulunan poşetlerde birçok mühimmat bulundu.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 09:13
Abone Ol google-news

Ankara, İstanbul ve Aksaray'da bulunan poşetlerden birçok silah, el bombası ve mermi çıktı.

 

Ankara

Ankara Bağlum'da bir köprü altına naylon poşete sarılı şekilde bulunan 13 el bombasının, 11'inin yabancı menşeli olduğu, iki tanesinin ise MKE yapımı olduğu ortaya çıktı. Emniyet yetkilileri vatandaşın ihbarıyla köprü altında bulunan torbanın, parmak izi incelemesinin yapıldığını, ancak henüz herhangi bir bilginin elde edilemediğini söylediler.

 

İstanbul

Büyükçekmece'de yol kenarına atılan bir poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 uçaksavar mermisi ile boş mermi kovanları bulundu. Büyükçekmece Mezarlığı karşısındaki E-5 Karayolu kenarında temizlik yapan işçiler, bir poşet fark etti. Poşetin içini açtıklarında mermi ve boş kovanlarla karşılaşan işçiler durumu polise bildirdi.

Gelen polislerce incelenen poşette, 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 adet uçaksavar mermisi ile 4 adet G-3 piyade tüfeğine ait boş kovan bulundu. Söz konusu mühimmata el koyan polis, başka bir suç unsuru olup olmadığı konusunda bir süre çevrede araştırma yaptı. Araştırma sonucu başka suç unsuruna rastlamayan ekipler, bölgeden ayrıldı.

Yetkililer, söz konusu mühimmatı yol kenarına atarak kaçan kişi ya da kişilere ilişkin başlatılan çalışmanın sürdüğünü kaydetti.

 

Aksaray

Aksaray'da ihbar üzerine inceleme yapan polis ekiplerinin bir dükkan önünde bulduğu poşetten 3 el bombası ile 13 mermi çıktı.

Alınan bilgiye göre, Aksaray Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, ihbar üzerine, gece saatlerinde, Ereğlikapı Mahallesi Küçükkergi Caddesi'ndeki motosiklet ve bisiklet tamiri yapılan bir dükkanın önüne gitti.

Burada yapılan araştırmada poşet içinde 3 el bombası ve uzun namlulu silahlara ait çeşitli çaplarda 13 mermi bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler