Solingen kurbanları 18. yılında anıldı

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993 tarihinde, aşırı sağcıların kundakladığı evde yaşamını yitiren Genç ailesinin 5 mensubu, ölümlerinin 18. yılında Mildred Scheel okulunda düzenlenen törenle anıldı.

Yayınlanma: 29.05.2011 - 18:24
Abone Ol google-news

Okulun önünde ırkçılığa karşı kurulan anıtın çevresinde, yangında hayatını kaybedenler için düzenlenen anma törenine, Genç ailesi fertlerinin yanı sıra Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, KRV Eyaleti Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Guntram Schneider, Solingen Belediye Başkanı Norbert Feith ve Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ile çok sayıda Türk ve Alman vatandaşı katıldı.

Belediye Başkanı Feith ve Başkonsolos Sunel, yaptıkları konuşmalarda, Solingen faciasının hiç bir zaman unutulmaması ve bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ırkçılığa karşı mücadelenin sürdürülmesi gereğine vurgu yaptı. Rahip Axel Stein'in yaptığı konuşmanın ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Cami'nin imamı İlhan Can, Kuran-ı Kerim'den ayetler okudu.

Mildred Scheel okulunun kız öğrencileri tarafından Kuran-ı Kerim'in Almanca olarak okunmasından sonra da Can, kundaklama olayında yaşamını yitirenler için dua etti. Hayatını kaybedenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda da bulunulduğu anma törenine katılan Mevlüde ve Durmuş Genç çifti, kendilerine olaydan sonra sürekli destek olan ve yardımlarını esirgemeyen Türk ve Alman devlet yetkililerine teşekkür etti.

Solingen'de 29 Mayıs 1993'de Genç ailesinin ''Untere Werner'' adlı sokaktaki evi kundaklanmış, yangında Gülsün İnce, Hatice Genç, Hülya Genç, Saime Genç ve Gülistan Öztürk hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra yakalanan ve cezalarını çektikten sonra serbest bırakılan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, günümüzde kimliklerini gizli tutarak yaşamını sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler