Solin'in annesi tahliye edildi

Lösemi hastası kızı Solin'e bakması için mahkemeden tahliye edilmesi talebinde bulunulan KCK tutuklusu Cizre eski belediye başkan yardımcısı Hanım Onur tahliye edildi.

Yayınlanma: 11.02.2013 - 11:47
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 2011 yılında KCK/TM operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Cizre eski belediye başkan yardımcısı Hanım Onur’un lösemi hastası kızı 5 yaşındaki Solin’e bakması için mahkemeden tahliye talebinde bulunulmuştu. Solin'in annesi tahliye edildi.

2011 Eylül ayından beri tutuklu bulunan Cizre belediyesi eski başkan yardımcısı Hanım Onur’un tahliyesine ilişkin dilekçe avukatı tarafından Diyarbakır 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne verildi. Avukat Canan Atabay’ın mahkemeye verdiği dilekçede, Hanım onur’un kızı Solin’in 1 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığı, 8 yaşındaki oğlu Mithat’ın ise epilepsi hastası olduğu belirtildi. Solin’in, annesi tutuklu olduğu için tedaviye cevap vermediği ve son zamanlarda psikolojik travma nedeniyle davranış bozukluğu yaşadığı belirtilerek, anne Hanım Onur’un hasta çocuklarının yanında bulunması gerektiği belirtilerek tahliyesi talep edildi.

Hanım Onur, 2011 yılında Cizre Kent Meclisi soruşturmasında gözaltına alındıktan KCK/TM’ye üye olmak suçlamasıyla tutuklandı. Mahkeme, tahliyeye ilişkin dilekçeyi inceleyerek kararını açıkladı. Solin'in annesi tahliye edildi.

 

'Annem eve gelince ona sarılıp uyuyacağım'

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin KCK davasından tutuklu bulunan anneleri Hanım Onur'un adli kontrol ile tahliye edileceği haberini alan çocukları lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onur büyük sevinç yaşadı.

Annelerinin tahliye edileceğini teyzelerinden öğrenen lösemi hastası Solin, annesinin tahliye olacağını öğrenmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, ''Annem eve gelince ona sarılıp uyuyacağım. En çok ona sarılmayı özledim. Bir de bana sıcak süt getirip, içirmesini isteyeceğim ondan'' dedi.

 

'Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı'na teşekkür ediyorum'

Epilepsi hastası Mirhat Onur ise, annesinin tahliye haberini teyzelerinden duyduğunu, bu haberin kendisini heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini söyledi. Annesinin tahliye edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Onur, ''İnşallah cezaevinde olan bütün anneler bırakılır ve dünyada bir an önce barış sağlanır. Annemin tahliye edilmesinde katkısı olan başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Anneanne Ayşe Yural da, kızının tahliye haberini duyduğunda heyecan ve sevinçten ağladığını belirterek, ''İnşallah iyi bir barış gelir, cezaevinin kapıları herkese açılır, herkes benim gibi sevinir. Torunlarım da sevinçten ağlayıp birbirlerine sarıldılar. Bu vesile ile kızımın tahliye olmasında katkıları olan herkese ve siz medya mensuplarına teşekkür ediyorum'' dedi.

Öte yandan adli kontrol ile tahliye edilen Hanım Onur'u akrabaları tutuklu bulunduğu Mardin Cezaevi'nden almak için Mardin'e hareket ederken, çocukları ve annesi ise Onur'u Cizre'deki evlerinde heyecanla bekliyor.

(DHA) 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler