"Solun tüm renkleri CHP çatısı altında toplanıyor"

CHP'nin Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 12 Eylül sonrası solun tüm renklerinin ilk kez CHP çatısı altında toplandığını belirtti.

Yayınlanma: 11.12.2011 - 11:56
Abone Ol google-news

CHP'nin Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Kırşehir'de düzenlenen örgüt toplantısında "CHP'ye dönük yıpratma çabalarına" ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP'nin 12 Eylül'den sonra ilk defa solun bütün renklerini tek çatıda buluşturduğunu ifade eden Matkap, şunları söyledi:
"12 Eylül sonrası solun tüm renkleri hızla CHP çatısı altında bütünleşiyor, birleşiyor. Son dönemde SHP'nin, DSP'nin, 10 Aralık hareketinin arayışları sonlandı. Mustafa Sarıgül hareketi sonlandı. Sol ve sosyal demokrat alandaki diğer arayışlar da sonlandı. Bu çok önemli bir başarı. Bu, Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde gerçekleşen bir durum. Bunu biz Kılıçdaroğlu'na borçluyuz. Şimdi çeşitli çevrelerden partimize, Kılıçdaroğlu'na yapılan bu saldırının altında da, solun tüm renklerinin CHP çatısı altında bütünleşmesi, birleşmesi yatıyor. CHP'yi, sosyal demokratları parçalamaya dönük bu saldırıları özellikle bizim karşımızda duran basın körüklüyor. Tüm bu saldırılara karşı, sol, sosyal demokratlar CHP çatısı altında, Kılıçdaroğlu'nun etrafında bütünleşecek birleşecek."

Basının CHP'ye karşı tutumunu eleştiren Matkap, basının CHP'ye ve sosyal demokratlara yönelik saldırılar yerine, kamu görevini yapmasını istedi. Matkap, "Eğer basın kamu görevini yapmazsa, gerçeklerin üzerini örterse, Türkiye'de bugün yaşanan temel sorunların aşılma şansı kalmayacak" dedi.

Matkap, şu an Türkiye üzerinde bir takım tehlikeli oyunlar oynandığını da savundu. Ortadoğu'yu yeniden şekillendirme çalışmalarının altında Türkiye'yi de böldürtme çabalarının yattığını belirten Matkap, "Burada başarı elde edilmesi için CHP'nin bölünmesi gerekiyor. Sosyal demokratların bir çatı altında toplanarak güç oluşturmasının engellenmesi gerekiyor. Emin olun ne Türkiye'yi, ne CHP'yi böldürtmeyeceğiz, bu konuda kararlıyız. Bu çerçevede örgütümüzün dimdik ayakta durması gerekiyor" diye konuştu.

AKP Hükümetinin Libya, Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylarda batılı merkezlerin taşeronluğunu yaptığını ifade eden Matkap, "Türkiye'de büyük bedeller ödenerek kurulmuş olan demokrasiyi daha çok geliştirmeleri gerekirken, felç ettiler. Eğer demokrasiyle yaşamak istiyorsak, kuvvetler ayrılığı vazgeçilmez bir ilkedir. Yargı bağımsız olmalı, meclis ayrı bir kuvvet olmalı, bakanlar kurulu ayrı olmalı, en önemlisi basın da ayrı kuvvet olmalı" dedi.

Yargının kontrol altına alınmasının Türkiye'deki bütün dengeleri alt üst ettiğini kaydeden Matkap, "AKP'nin karşısında tek ve dimdik duran kurum CHP'dir. CHP'ye, CHP Genel Başkanına şimdi her taraftan ciddi bir saldırı da başladı. Çünkü CHP giderek güçlenen bir parti bu rahatsız etti. Genel Başkanımızın üzerinde yıpratma çalışmaları başlatıldı ama buna muvaffak olamayacaklar" dedi.

"Çok gergin, huzursuz günler geçiriyoruz" diyen Matkap, hiçbir zaman böyle gergin bir sürecin yaşanmadığını ifade ederek, "Bunun nedeni tabii ki 2002'den bu yana AKP iktidarı, onların dediği, sorunları aşmak değil kendi cumhuriyetlerini kurmaktır. Dün ile bugünü mukayese etmek gerekiyor. Türkiye önemli bir kriz yaşadı, her konuda iyileştirmelerin olduğu bir dönemdi. İç barış, dış barış ve ekonomik sorunlarımız var. Demokrasiyi kaybederseniz bir daha kazanamazsınız. Demokrasin kurum ve kurallarını yok saydılar" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler