Sonuç kötü hedef aynı

Uyuşturucuyla mücadeledeki başarısızlığa karşın hedefler değişmedi.

Yayınlanma: 15.06.2018 - 21:18
Abone Ol google-news

Hükümetin övgüyle söz ettiği Başbakanlık onaylı, 2018- 2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın detayları belli oldu. Toplumu her türlü uyarıcı ve uyuşturucu madde kullanımından uzak tutmayı amaçlayan eylem planının 2016- 2018 yıllarını kapsayan Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ile benzerliği dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın uyuşturucu raporuna göre; bu stratejilerin uygulanmaya başladığı yıl olan 2016’da bir önceki yıla göre uyuşturucuda olay sayısı 8 bin, şüpheli sayısı 6 bin kişi arttı. Eroin yakalama miktarı ise 122 bin 756’dan 5 bin 585’e kadar düştü. Raporda yer alan uyuşturucu ile mücadeledeki başarısızlık oranlarına rağmen stratejik planların değişmemesi dikkat çekti.

Eylem planında organize bir suç olan uyuşturucu kaçakçılığı suçunun önlenmesi için uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin artırılması hedefi de değişmedi. Sınır kapılarında güvenlik artırma faaliyetleri iki planın da hedefleri arasında yer aldı. Sokak bazında alınan önlemler kapsamında sokak güvenliği için NARKOTİM ekiplerinin kapasitesinin artırılması planı da aynı kaldı. Eylem planındaki amaç, bir öncekinden harfi harfine alıntılandı. “Her türlü doğal veya sentetik uyuşturucu maddeler ve bunların üretiminde kullanılan ara kimyasalların; ulusal ve uluslararası boyutta kaçakçılığını, üretimini, kullanımını, dağıtımını ve sokak düzeyinde satışını engellemek” ifadeleri her iki mücadele planında tekrar edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler