‘Sorun’ mektubuna soruşturma

Tutuklu Rıza Özçolak, sıkıntıları gazetemize yazmıştı.

Yayınlanma: 29.01.2019 - 22:14
Abone Ol google-news

 

İzmir Kırıklar 1 Nolu Cezaevi’nde tutuklu bulunan Rıza Özçolak, hükümlü ve tutukluların sorunlarına ilişkin yazdığı mektup nedeniyle cezaevi yönetiminin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve savcılığa ifade verdiğini bildirdi. Sorunlara ilişkin gönderdiği mektubun gazetemizde haber yapılması üzerine hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Özçolak sorunları çözmek yerine iftira ile suçlandığına anlattı. Özçolak, “Yazdıklarımda bir iftira yok. Kalorifer yanıyor mu? Bugünlerde kısmen düzeldi ama yine de az yanıyor. ‘Devletin şefkatli elinde’ zorla kantinden eşya alın diyerek, ailelerimizin gönderdiği iç çamaşırları ve çorapları almıyorlar. Devletin şefkatli eli, soğukla terbiye etmeye çalışıyor. Kaloriferi kapatıp, açıyor” dedi.

Gazetemizin 16 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan “Soğukla terbiye” başlıklı haberinden dolayı hakkında soruşturma açılan Rıza Özçolak hak ihlallerinin devam ettiğini bildirdi. Özçolak, “Devletin şefkatli eli’ bizim suç duyurularımıza, ‘kovuşturmaya yer yok’ diyerek kapatıyor. Sorunlara kulak tıkıyor. Gerçeklere dava açıyorlar” dedi.

Halen devam ediyor

Gazetemize gönderidiği mektupta birçok kısıtlamanın halen devam ettiğini bildiren Özçolak mektubunda yaşanan sorunları şöyle sıraladı: “Sohbet hakkımız hâlâ gasp ediliyor, kitap sınırlanıyor. İç çamaşırlarının alınmasında sorunlar devam ediyor. Bu sorunları çözmek yerine haberin yayımlanmasından bir gün sonra hapishane idaresinin suç duyurusu nedeniyle savcıya ifade verdim. Neydi suç? Hapishane idaresine iftira. Çok kolay şekilde çözülecek sorunları çözmek yerine iftira suçlamasıyla suç duyurusunda bulunuyor. İftira olmayan bir şeyi olmuş gibi söylemektir. Ancak burada bir iftira yok. Kalorifer yanıyor mu? Bugünlerde kısmen düzeldi ama yine de az yanıyor. Sohbet hakkı uygulanıyorda biz mi çıkmıyoruz. Kitaplar kısıtlanmıyor mu. Kantinden alacaksın diyerek ailelerimizin gönderdiklerini almayan idare değil mi? Kısaca iftira yok.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler