Soruşturmada gizlenen polis kim?

Diyarbakır Barosu avukatları, 28 Kasım’da öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi soruşturmasıyla ilgili dün baro binasında basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 14.12.2015 - 22:01
Abone Ol google-news

<video:447586>

Avukat Mahsuni Karaman “Ortaya çıkan bir tanığımızın beyanları ve görüntülerde de görülen çatışan yaralı polis, Dökümcüler Sokak’ta bir polisin daha olduğunu söylüyor. 8 Aralık’ta bu kişinin savcılıkta ifadesinin alınmasını istedik. Ancak 12. gün bu şüpheli polisin ancak tanık olarak ifadesi alınabildi. Bu şahıs tüm şüphelere rağmen 12 gün boyunca gizleniyor. Silahını teslim etmiyor. Şüphelendiğimiz ana kişilerden biri de bu polistir” dedi.

Savcılığın açıkladığı 5 polis dışında, Dökümcüler Sokak’taki polislerin de ateş açtığını vurgulayan avukat Barış Yavuz, kendilerinin sokakta silah kullanan 8, savcılığın ise 5 polis tespit ettiğine dikkat çekti. Bir polisin ifadesinde sokaktaki polisin bir şarjör boşalttığını söylemesine rağmen bu beyanın dikkate alınmadığı ifade eden Yavuz, “Emniyetin gönderdiği bazı foto karelerinde numaralandırılmış karelerde boşluklar var. Bazı numaralar delillerin eksik olduğunu gösteriyor bize. Yine polise ait 25 silaha el konuldu. Sonra 4 polis daha eklendi. Ancak 26 polisin beyanı var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler