Soykırım görmüş tablo

Pissarro’nun ‘Montmartre Bulvarı’nda İlkbahar Sabahı’ adlı tablosu 7-10 milyon sterlin tahmini değerle satışa çıkıyor. Tablo, Yahudi soykırımında yaşamını yitiren sanayici Max Silberberg’in ünlü sanat koleksiyonunda yer almıştı.

Yayınlanma: 25.12.2013 - 10:07
Abone Ol google-news

19. yüzyıl Fransız ressamı Camille Pissarro’nun, empresyonizmin en önemli yapıtlarından biri olarak kabul edilen “Montmartre Bulvarı’nda İlkbahar Sabahı” adlı tablosu, dünyanın önde gelen müzayede evlerinden Sotheby’s tarafından satışa sunulacak.

5 Şubat 2014 günü Londra’da düzenlenecek empresyonist ve modern sanat müzayedesinde satışa sunulacak olan 1897 tarihli tablonun tahmini değeri 7-10 milyon sterlin olarak belirlendi.

Sotheby’s yetkilileri, Pissarro’nun yapıtının, bir zamanlar ünlü sanat koleksiyoncusu Max Silberberg’in koleksiyonunda yer aldığını açıkladılar.

Breslau kentinde yaşamış olan Yahudi sanayici Max Silberberg, II. Dünya Savaşı öncesinde Almanya’daki en değerli 19. ve 20. yüzyıl sanatı koleksiyonlarından birini oluşturmuştu. Koleksiyonda Delacroix, Courbet, Manet, Monet, Renoir, Sisley, Cézanne ve Van Gogh gibi sanatçıların yapıtları yer alıyordu.

Naziler, 1935 yılında, Silberberg’in şirketine el koymakla kalmamışlar, koleksiyonunun büyük bölümünü de satmak zorunda bırakmışlardı. Silberberg, 1942’de götürüldüğü Auschwitz toplama kampında yaşamını yitirmişti.

Pissarro’nun Sotheby’s tarafından satışa sunulacak olan “Montmartre Bulvarı’nda İlkbahar Sabahı” adlı tablosu, yıllar içinde pek çol el değiştirdikten sonra, Max Silberberg’in oğlu Alfred Silberberg’in eşi Gerta Silberberg’e iade edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler