Sözleşmeli öğretmenler işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya
Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik'in, CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Muharrem İnce'ye verdiği yazılı soru önergesi yanıtı sözleşmeli öğretmenlerin işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardı.
Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik, CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Muharrem İnce'nin soru önergesine verdiği yanıt, sözleşmeli öğretmenlerin hasta olması halinde işsiz kaldığını ortaya çıkarırken, sözleşmeli öğretmelerin kadroya geçmesiyle ilgili yasal altyapı çalışmasının da yapılmadığını ortaya koydu.
Çelik'in verdiği yanıta göre, sözleşmeli öğretmenlerin hasta olması halinde sözleşmelerinin feshediliyor. Ayrıca sözleşmeli öğretmelerin kadroya gaçirilmesine ilişkin halen bir yasal altyapı çalışması başlatılmadı.
Milli Eğitim eski Bakanı ve AKP Van Milletvekili Hüseyin Çelik, CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Muharrem İnce'nin soru önergesini yanıtladı.
İnce, sözleşmeli öğretmenlerin hastalığı nedeniyle 30 günün üzerinde ücretli izin alması halinde sözleşmenin feshedilip edilmediğini sordu. Çelik, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında görevlendirilen sözleşmeli personelin "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" çerçevesinde istihdam edildiğini anımsattı. Sözü edilen Esasların 10'uncu maddesinde "Resmî tabip raporu ile kanıtlanan hastalıklar için yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni verilebilir" ibaresi dışında başka bir hüküm yer almadığını belirten Çelik, "Sözleşmeli personel istihdamı sadece Bakanlığımızca yapılmamakta, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında da bu şekilde istihdam edilen personel bulunmakta olup anılan, esaslarda değişiklik yapılması sadece Bakanlığımızca değerlendirilecek bir husus değildir. Soruya konu sebeple sözleşmesi feshedilen öğretmen sayısı ise 1'i Van ilinde olmak üzere 11'dir" açıklamasında bulundu.
"Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen arasında fark yok"
Çelik, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenler arasında öğretmenlik mesleğinin yürütülmesi açısından herhangi bir fark bulunmadığını kaydederek, kadrolu öğretmenliğe atanmada aranan şartların sözleşmeli öğretmenliğe görevlendirmelerde de arandığını anlattı. Doğum yapan sözleşmeli kadın personelin, mazeretine bağlı olarak hakları saklı kalmak kaydı ile 1 yıl süreyle sözleşmesinin geçici fesih edildiğini belirten Çelik, askerlik görevini yerine getirmek için görevinden ayrılanların ise terhislerine müteakip görevlerine dönebildiğini bildirdi.
Çelik, bir televizyon programında sözleşmelilerin belirli süre görev yapmaları halinde kadroya geçirileceğine yönelik yaptığı açıklamanın yasal altyapısına ilişkin İnce'nin sorusunu ise yanıtlamaktan kaçındı.
İnce: Çubukçe bu yasal altyapıyı yapmalı
CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Çelik'in seçim öncesinde katıldığı programda öğretmenlere müjde verdiğini anımsatarak, "Çelik sözleşmeli öğretmenleri kandırmıştır. Biz sayın Çelik'in bakanlığı döneminde olduğu gibi Bakan Nimet Çubukçu'nun döneminde de sözleşmeli öğretmenlik gibi uygulamalara karşı olmaya devam edeceğiz. Sayın Çubukçu'nun, Sayın Çelik'in verdiği sözü devam ettirerek yasal altyapıyı oluşturması gerekiyor. yoksa otomatik pilot içinde sözleşmeli öğretmenlere kadro verilmesi de mi vardır?" diye konuştu.
En Çok Okunan Haberler
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- Nevşin Mengü hakkında karar
- 3 zincir market şubesi mühürlendi
- Geri dönüş gerçekten 'akın akın' mı?
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- Müge Anlı'nın eşine yeni görev
- Bakanlık 5 ildeki lahmacuncuları ifşa etti
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu