SP Kocaeli adaylarını tanıttı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, milletin, 12 Haziran'da sadece parlamentoya 550 milletvekilini seçmeyeceğini, aynı zamanda yönünü de belirleyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 17.04.2011 - 16:24
Abone Ol google-news

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisince Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Kocaeli milletvekili adayları tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Eski Genel Başkanları Necmettin Erbakan'ın 2 hedef koyduğunu, bunlar birinin ''Yeniden büyük Türkiye'yi kurmak'', ikincisinin de ''insanlığın batıya teslim edilmemesi'' olduğunu söyledi. Erbakan'ın geride ''muazzam bir teşkilat'' bıraktığını ifade eden Kamalak, 81 ilde 957 ilçede 3 bin beldede 36 bin köyde, teşkilatları bulunduğunu bildirdi.

Türkiye'nin problemlerini çok iyi bildiklerini, yeniden büyük Türkiye'yi ve yeni dünya düzenini kuracaklarını öne süren Kamalak, ''Önümüzdeki seçimde bu millet, sadece Parlamentoya seçilecek olan 550 milletvekilini seçmiş olmayacak. Ondan çok daha önemli aynı zamanda yönünü de belirlemiş olacaktır. Hangi istikamEte gideceğine de karar verecektir. Bu miLleti tam 60 yıldır Avrupa kapılarında köle gibi bekletiyorlar 'AB gireceğiz' diye. Soruyorum sizlere Avrupa kapısında köle mi olmak istiyorsunuz, yoksa Ortadoğu'ya lider mi olmak istiyorsunuz? 'Avrupa Birliği' diyorlar, soruyorum sizlere neresi Avrupa Birliği, kimler oluşturmuş bunu? Korkmayın sorun kendinize, AB'yi kimler kurmuş? Cevabını ver vereyim; dedelerimizi şehit edenler. Öyle değil mi, şu an onların kapısında uşaklık mı yapsın millet'' diye konuştu.

Mustafa Kamalak, işsizliğin önemli sorun olduğunu belirterek iktidara geldiklerinde tüketen değil, üreten ekonomiyi tahsis edeceklerini söyledi. Milli Görüş'ün, milli arabayı, milli uçağı üretmeyi amaçladığını söyleyen Kamalak, sağlık alanında da herkesin sigortasının bulunacağını, Yeşil Kartların kaldırılacağını, ilaçların da sigortadan karşılanacağını bildirdi. Okumak isteyen herkese üniversite kapılarının açılacağını söyleyen Kamalak, üniversite harçlarının da kaldırılacağını öne sürdü. Bu paranın nasıl bulunacağını soranların olduğunu söyleyen Kamalak, bu kaynağı daha önce bulduklarını ve IMF, Dünya Bankasına bile başvurmadıklarını söyledi. Kamalak, İmam Hatip liselerinin orta bölümlerini yeniden açacaklarını, zorunlu eğitimi yeniden dizayn edeceklerini, milletin özü ve tarihiyle yeniden buluşturacaklarını da kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler