"Steinmeier bilgi sahibi olmadan fikir sahibi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in CHP'nin AB konusundaki tutumunu anlamadıkları yönündeki açıklamalarına tepki göstererek, "Steinmeier'in sözleri, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın tipik bir örneğidir" dedi.

Yayınlanma: 11.06.2009 - 12:17
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, yaptığı yazılı açıklamada Alman Dışişleri Bakanı'nın açıklamasının "tahihsiz" olduğunu ifade ederek, Steinmeier'in CHP'nin herhangi bir yetkilisiyle görüşmeden bir hükme vardığını kaydetti. Türkiye'nin çıkarlarını savunmanın Sosyaldemokrat kimlikleriyle çelişmediği anlatan Öymen, "CHP AB'ye tam üyeliğe değil, imtiyazlı ortaklığa, diğer üye veya aday ülkelerden istenmeyen koşulların Türkiye'den istenmesine, dayatmalara karşıdır" diye konuştu. Öymen, açıklamasında özetle şunları kaydetti:
"CHP, 301. maddeye eleştirinin suç olmadığını koyduran, basın özgürlüğünün kararlı savunucusu bir partidir. Almanya Sosyaldemokrat Partisi (SPD) - CHP ilişkilerinin istenen düzeyde olmamasının sorumlusu CHP değildir. Ben iki ay önce SPD Genel Merkezini ziyaret ettim. Almanya Dışişleri Bakanının CHP ile ilgili açıklamaları, değerlendirmeleri çok talihsizdir. Sayın Bakan önce bilgi sahibi olmalı, sonra CHP hakkında konuşmalıdır."

Steinmeier Türk gazetecilere, "CHP'nin son altı yıldır değişik yaklaşımlarla karşımıza çıkıyor ve bunları anlamakta güçlük çekiyoruz. Özellikle, Türkiye'nin Avrupa'ya katılması yönünde ağırlık koymamasını hiç anlayamıyorum. Üstelik sadece Avrupa Birliği değil, diğer bazı reformlardaki tutumu da anlaşılır gibi değil. İç reformlar, özellikle de 301'le ilgili gelişmeler ve özgürlüklere muhalefet eden yaklaşımını hiç mi hiç anlayamıyorum" açıklamasını yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler