Suç ve Ceza Film Festivali devam ediyor

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 30 Eylül 2011 tarihine kadar film gösterimleri ve çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Yayınlanma: 27.09.2011 - 09:31
Abone Ol google-news

23- 30 Eylül tarihleri arasında, Başakşehir Belediyesi sponsorluğunda, Başbakanlık Tanıtma Fonu, TRT, RTÜK desteğinde gerçekleştirilen festival boyunca, adaletin sinema ve diğer sanatlarla ilişkisi panel, film gösterimi ve atölyeler aracılığıyla işleniyor. Farklı ülkelerin adalet sistemlerinin ve toplumsal yapılarının, suça ve karşılığında belirlenen cezalara bakışları yaklaşık kırk ülkeden, yüze yakın film gösteriyor.

Devam edeceği söylenilen festivalin ana teması “Darbeler”. Festival programının başlıca bölümleri arasında, seri katiller, soygun olayları, mafya hikâyelerini konu edinen “Suç Hikâyeleri”, işkence, savaş suçları, ölüm cezası ve ayırımcılık ve darbe dönemleri hak ihlallerini konu edinen, “Askıda Hukuk ve İnsan Hakları”, cezaevleri ve mahkûmları konu edinen “İçeri”nin Öyküsü”, kendi sistemlerini oluşturan topluluklarda gerçekleşen evlilik, namus, aile içi şiddet gibi konuları işleyen “Toplumun Adaleti”, kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının sistem ve toplumla ilişkilerini inceleyen ve adaletin yetersiz kaldığı durumlara örnek teşkil eden filmlerin sunulduğu “Terazi Dengesini Kaybederse” gibi bölümler yer alıyor. Festival filmlerinin gösterimleri ve etkinlikler, İstanbul Hukuk Fakültesi, Bahçeşehir Kültür Merkezi, Nişantaşı Citylife ve Beyoğlu Sinemaları’nda gerçekleştiriliyor. 

Festival, bugün Nişantaşı Ciylife ve İstanbul Hukuk Fakültesi’nde paneller ile Bahçeşehir Kültür Merkezi, Nişantaşı Citylife ve Beyoğlu Sinemaları’nda film gösterimleriyle devam ediyor.

www.uscff.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler