Suriye: Yeni füzeleri havada vurduk

Duma’da kimyasal silah kullanıldığı iddialarının ardından Cumartesi günü ABD, Fransa ve İngiltere Şam yönetimine karşı hava saldırısı düzenledi. Suriye devlet televizyonunun haberine göre, bugün ülkenin Humus bölgesine fırlatılan iki füze havada vuruldu. Füzelerin kim tarafından atıldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken bu ay başlarında aynı bölgeye İsrail saldırısı yaşanmış, Suriye devlet televizyonu, "bu saldırının da püskürtüldüğünü" açıklamıştı.

Yayınlanma: 17.04.2018 - 06:51
Abone Ol google-news

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Humus vilayetinin hava sahasına atılan füzeler Suriye hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. Füzelerin Şayrat Hava Üssü’nü hedef aldığı belirtilirken, nereden ve kim tarafından atıldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. ABD Savunma Bakanlığı bölgede ABD’nin herhangi bir askeri eyleminin olmadığını belirtti. 

Suriye devlet televizyonunun haberine göre, ülkenin Humus bölgesine fırlatılan iki füze havada vuruldu.

Habere göre, iki füze Humus bölgesindeki Shayrat hava üssünü hedefliyordu. Bu ay başlarında aynı bölgeye İsrail saldırısı yaşanmış, Suriye devlet televizyonu, "bu saldırının da püskürtüldüğünü" açıklamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler