"Suriye'de çıkacak çatışma, kesinlikle Türkiye'ye sıçrar"

İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Suriye'de yaşanacak bir çatışmanın kesinlikle Türkiye'ye de sıçrayacağını savundu.

Yayınlanma: 25.06.2011 - 15:36
Abone Ol google-news

Gültekin, Hatay İl Başkanlığı önündeki toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'deki iç karışıklığın nedeninin Hükümet, ABD ve İsrail olduğunu öne sürdü.

Valiliğin, planladıkları ''Suriye ile Dayanışma Yürüyüşü ve Mitingi''ne izin vermediğini, bunun kanunsuz ve keyfi bir karar olduğunu ifade eden Önsel, şöyle devam etti:
''3 saat önce İskenderun ilçesinde de basın toplantısı düzenleyerek, hem kamuoyunu hem de medya mensuplarını Suriye'deki olaylarla ilgili aydınlattık. Suriye'de yaşanacak çatışma kesinlikle Türkiye'ye sıçrar. İşbaşında olan iktidar, adeta Suriye üzerinde ABD ile İsrail'in oynadığı oyuna seyirci kalmakta, hatta destek vermekte. AKP hükümeti Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' politikasını bir kenara itmiş, komşumuz Suriye'de dış güçler tarafından yaratılan çatışmalarda taraf olmuştur. Hükümet yetkilileri, her defasında 'Şam yönetimi gerekli reformları yapsın, aksi takdirde uluslararası toplumun ikinci seçeneği devreye girerse, biz de bu ikinci seçenek içinde yer almak zorunda kalırız' demektedir.''

Suriye'nin herhangi bir ülke olmadığının altını çizen Gültekin, ''Suriye toplumsal ve siyasal dokusu bakımından Türkiye'ye benzer. Hatta bu ülkenin fay kırıkları bile Türkiye'nin içinde devam eder. Akrabalık bağlarımız yoğun olan Suriye'ye yönelik tehditlere izin vermemek gerekir. Dün Irak, Afganistan ve diğer ülkeleri bölen ve yöneten ABD, yarın aynı uygulamayı Türkiye'de de yapacaktır. Bütün hedef, bu ülkelerin petrol ve enerji yataklarına sahip olmaktır'' diye konuştu.

Toplantıya, çevre illerden gelen partililerin yanı sıra Suriye'den de gelenlerin olduğu dikkati çekti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıda, ABD aleyhine Arapça ve Türkçe sloganlar atıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler