Suriye'de kimyasal silah kullanılıyor mu?

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Esed güçlerinin Suriye'nin Duma, El-Uteybe, El-Bihariye ve Haresta bölgelerinde kimyasal silah kullandığını iddia etti.

Yayınlanma: 28.05.2013 - 10:30
Abone Ol google-news

SMDK tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Esad'a bağlı güçler, başkent Şam'ın Duma, El-Uteybe, El-Bihariye ve Haresta bölgelerine yönelik saldırılarında kimyasal silah kullandı. Uluslararası kurumlar harekete geçmelidir" denildi.

Doğu Guta'da yüz binlerce sivilin bombalandığı vurgulanan açıklamada, Esad güçleri ve Hizbullah militanlarının Doğu Guta'nın etrafını kuşatarak, bölgeye operasyonlar düzenlediği kaydedildi.

Muhaliflerin sivilleri kalkan olarak kullandığı iddialarını yalanlayan SMDK açıklamasında, "Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve SMDK'nın temel görevi sivilleri korumaktır. ÖSO, sivillerin geçen iki yıl boyunca tehlikeli bölgelerden çıkmasını ve güvenli yerlere sığınmalarını sağlayarak onları korumaya çalıştı. ÖSO, güç dengeleri eşit olmamasına, cephane eksikliğine rağmen barbar askeri operasyonlara karşı sivilleri korumak için tüm çabasını sarfediyor" ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca Birleşmiş Milletler'den sivilleri koruma konusunda yardım etmesi ve Suriye'deki olayları soruşturması için uzmanlar göndermesi talep edildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler