"Suriye'ye baskı artmalı"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, Beşşar Esad üzerindeki baskının artırılması için birlikte hareket etme konusunda uzlaştıkları ve bir sonraki "Suriye'nin Dostları" toplantısının Paris'te yapılacağını teyit ettikleri bildirildi.

Yayınlanma: 28.05.2012 - 14:56
Abone Ol google-news

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Hollande ve Cameron'ın dün Suriye konusunda bir görüşme yaptıkları belirtilerek, iki liderin Beşşar Esad üzerindeki uluslararası baskının artırılması için birlikte hareket etme konusunda uzlaştıkları ve bir sonraki "Suriye'nin Dostları" toplantısının Paris'te yapılacağını teyit ettikleri belirtildi.

Açıklamada, Suriyeli yöneticilerin, Hula'daki kıyımdan sonra, Şam rejiminin "cinayet çılgınlığı"nın cevabını vermeleri gerektiğine işaret edildi.

Elysee Sarayı'nın açıklamasında, "Hula'daki katliam ve Suriye ile Lübnan'da son günlerde yaşanan olaylar, Beşşar Esad rejiminin davranışlarının Suriye halkı için tehlikesini bir kez daha ortaya koymaktadır. Şam rejiminin cinayet çılgınlığı bölge güvenliği için bir tehdittir ve sorumluları yaptıklarının hesabını vermelidir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler