"Süt üreticisi eylemde haklı"

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, süt üreticisinin süt eyleminde haklı olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 05.04.2010 - 13:02
Abone Ol google-news

Süt Üreticileri Merkez Birliği'nin süt vermeme eyleminin demokratik bir hak olduğunu ifade eden Yetkin, "Bu eylem sütü kendi değerinde sanayicilere verme girişiminin olumsuz sonuçlanması sonrasında aldığı görülmüştür" dedi. Yetkin, süt üreticisinin sütü litresi 75 kuruştan vermeyi kabul ettiğini belirterek, 75 kuruşluk fiyatın üreticiyi ancak kurtardığını vurguladı. Yetkin, "Üretici ile sanayicinin karşı karşıya getiren temel sorunun piyasayı düzenleyen bir kuruluşun olmayışıdır. Şayet önceden varlığını sürdüren Süt Endüstrisi Kurumu (SEK) gibi bir kuruluş bugün olsaydı böyle bir sorun yaşanmazdı" ifadelerini kullandı.
 

Maliyet düşürülmeli

Piyasaları düzenlemek için SEK benzeri bir kuruluşun tekrar kurulması gerektiğini kaydeden Yetkin ayrıca, maliyette çok önemli bir yeri olan yem fiyatlarının artışını önleyici tedbirlerin alınması ile maliyetin düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yetkin, "Şayet su tedbirler alınmazsa 2009'daki 300 bir süt ineğinin maliyet yüksekliğinden dolayı kesildiği gibi 2010 yılında d böyle bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler