Suudi Arabistan'dan nükleer silah sinyali

İngiliz ''The Guardian'' gazetesinin haberinde, Suudi Arabistan'ın NATO'ya, İran'ın nükleer silah elde etmesi durumunda, kendisinin de nükleer silah elde etmek için çalışmalara başlayacağının işaretini verdiği belirtildi.

Yayınlanma: 30.06.2011 - 07:00
Abone Ol google-news

Gazetede yer alan haberde, ABD ve İngiltere'de büyükelçilik görevlerinde bulunmuş, Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi Prens Türki El Faysal'ın, adı açıklanmayan bir İngiliz hava üssünde NATO yetkililerine, İran'ın nükleer silah elde etmesinin ''çok büyük ve belki de dramatik sonuçları olacağı'' yönünde uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ismi gizli kalmak koşuluyla gazeteye konuşan Suudi Arabistanlı bir yetkilinin, Prens Türki El Faysal'ın NATO yetkililerine söylediği sözlerin, "İran'ın nükleer silah elde etmesinin, Suudi Arabistan'ı da kendi nükleer silahlarını geliştirmeye zorlayacağına yakın bir anlam içerdiğini" söylediği belirtildi.

Gazetede, Suudi Arabistanlı yetkilinin, ''İran'ın nükleer silahlara sahip olduğu, bizim olmadığımız bir durumda yaşayamayız... İran nükleer silah geliştirirse, ki bu bizce kabul edilemez, aynısını yapmak zorunda kalacağız'' dediği aktarıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler