Tabutta sebze yetiştiriyor

Sıvas'ın Şarkışla ilçesindeki bir yurttaş, bahçeye dönüştürdüğü evinin önündeki kaldırımda ve toprakla doldurduğu 2 tabutta sebze yetiştiriyor.

Yayınlanma: 18.06.2009 - 09:05
Abone Ol google-news

Sıvas Şarkışla ilçesi Yukarı Mahalle Sedef Sokak'ta tek katlı ahşap evde yaşayan evli, 3 çocuk babası Ali Peker (67), evinin önündeki kaldırımda ve karşıdaki harabe görünümlü bir evin çevresinde sebze yetiştiriyor.

Evinin önündeki kaldırıma patates eken Peker, harabe görünümündeki evin çevresinde de içerisini toprakla doldurduğu tabut, boş teneke kutusu, plastik kova gibi malzemelerde domates, patates gibi ürünleri yetiştirmeye çalışıyor.

Peker'in özellikle kullanılmayan 2 tabutta sebze yetiştirmeye çalışması görenlerin dikkatini çekerken, bazı yurttaşları da ürkütüyor.

Peker, ''Nasrettin Hoca göle yoğurt mayalamış, tutturamamış. Ben cami avlusundan aldığım atıl tabutları evimin önüne getirip içini toprakla doldurduktan sonra, kışlık yiyeceğimiz olan patates tohumlarını ektim, işte bakın hocanın mayası tutmadı, benim ektiğim fideler, tohumlar tuttu'' dedi.

Bu arada, Peker'in evinin önündeki kaldırımı bahçeye dönüştürmesi ve karşıdaki harabe görünümündeki evin çevresini teneke, tabut, kova gibi malzemelerle doldurması mahalle sakinlerinin tepkisine de neden oluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler