Tam gün yasa tasarısı, komisyonda ele alınacak

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyonda çalışmaları tamamlanan üniversite ve sağlık personelinin tam gün çalışmasını öngören yasa tasarısı, yarın komisyonda ele alınacak. Alt komisyon, yaptığı iki günlük çalışma sonucunda, tasarıda bazı değişiklikler yaparak, çalışmalarını tamamladı.

Tam gün yasa tasarısı, komisyonda ele alınacak
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 25.06.2009 - 15:08

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu bünyesinde oluşturulan alt komisyonda kabul edilen değişiklikle, personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden yapılacak aylık ek ödemelerden, enfeksiyon, özel bakım gerektiren ruh sağlığı, organ ve doku nakil ünitelerinde çalışan personelin de yararlanması sağlanıyor.

Sağlık Bakanlığı ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinde kadro ve pozisyonlarına (döner sermaye dahil) atanan ve döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan klinik şef ve şef yardımcılarına, ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 410'u, uzman tabip, Tıpta Uzmanlık Tüzüğüne göre uzman olanlar ve uzman diş tabiplerine yüzde 335'i ve pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 180'i oranında, her ay herhangi bir katkıya bağlı olmadan döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılacak. Bu ödemeye hak kazanılmasında ve ödenmesinde, aylıklara ilişkin hükümler uygulanacak.

Alt komisyon yaptığı değişiklikle, mesleğini serbest yapan tabip, diş tabibi ve uzmanların, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve kamu kurumları ile sözleşmeli çalışan özel sağlık kurum, kuruluşları ve vakıf üniversitelerinde, hastalarını teşhis ve tedavi etme imkanı getiriyor.
 

Radyasyona maruz kalan personel haftada 35 saat çalışacak

Yerel yönetimler ile kurum tabipliklerinde çalışan ve döner sermaye ek ödemesi almayan tabipler, işyeri hekimliği yapabilecek. Döner sermayeli sağlık kuruluşları, kurumsal olarak işyeri hekimliği hizmeti verebilecek.

İyonlaştırıcı radyasyonla teşhis, tedavi veya araştırmanın yapıldığı yerler ile bu iş veya işlemlerde çalışan personelin, haftalık çalışma süresi 35 saat olacak. Bu süre içerisinde, Sağlık Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikte belirtilen radyasyon dozu limitleri de dikkate alınacak.
Alt komisyon tasarısı, seyyar hastanelerde çalışan memur ve sözleşmeli personele de nöbet ücreti ödenmesini öngörüyor.

TSK kadrolarında bulunan öğretim üyesi diş tabipleri de sağlık hizmetleri tazminatından yararlanacak. Sağlık hizmetleri tazminatının oranlarını, Maliye Bakanlığının görüşü, Genelkurmay Başkanlığının uygun görüşü üzerine Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek.

Sağlık Bakanlığında vekaleten atama ve görevlendirilenler ile kanunun ilgili maddesince ek ödeme alanlar hariç, döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alanlar, tabip ve diş tabipleri ile uzmanlar; sigorta priminin işveren payı da dahil tamamını ödeyerek, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasıyla sınırlı olmak kaydıyla ilave olarak sigorta primine tabi tutulacak.

Tasarı, ilave prim ödemesinde bulunanlardan, malullük, yaşlılık, vazife malullüğü, emeklilik aylığı ya da sürekli tam iş göremezlik geliri bağlanmasına hak kazananlara verilecek ilave aylık ödemesini de düzenliyor.

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur statüsünde çalışırken 26 Mayıs 1999 ile 26 Mayıs 2009 tarihleri arasında görevinden çekilen, çekilmiş sayılan tabip, uzman tabip ve uzman olanlar, kanunun yayımından itibaren 6 ay içinde başvururlarsa, görevden ayrıldıkları ildeki Sağlık Bakanlığına ait kurum, kuruluşlara açıktan atanabilecek. Bu yerlerde ihtiyaç olmaması halinde, atamalar, ihtiyaç olan yerlere yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'nın tabip ve uzman tabipleri, açıktan atanabilecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler