"Tangalı, bikinili rüşvet"e 11 yıl hapis talebi

İstanbul’da denetim için durdurduğu otomobil şoföründen “130 TL ile iç çamaşırı ve bikini” rüşveti aldığı iddia edilen polis memuru, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 09:50
Abone Ol google-news


15 yıllık polis memurunu sanık yapan olay iddiaya göre şöyle gelişti; Laleli’de bir tekstil firmasında çalışan Furkan T., patronunun evinden 250’şer adet bikini ve tanga iç çamaşırı alıp, otomobilinin bagajına yükledi. Aksaray’a geldiğinde ise trafik ekipleri tarafından durduruldu. 42 yaşındaki polis İbrahim Ö., evrakları inceledikten sonra Furkan T.’ye “1 yıldır sigortan yok, bin 600 TL ceza keseceğim” dedi. Furkan T. aracın kendisine ait olmadığını söyleyince “Ceza yazmayayım, çorba, sakal parası ver” dedi.

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, Furkan T.’nin çıkardığı 100 TL’yi alan polis, 3 kişi olduklarını belirterek, 30 TL daha aldı. Ardından bagajı açtı, kadın iç çamaşırı ile bikinileri görünce, “Yengen ve çocuklara ver” dedi. Furkan T. birer çamaşır vermek istedi ancak İbrahim Ö., paketlerden 50’şer adet aldı.

Furkan T. durumu önce patronuna sonra polise haber verdi. Olay yerine giden asayiş ekipleri, trafik ekibine ait aracın koltuğunda çamaşırları buldu. İbrahim Ö.’nün üzerinden de bin 130 TL çıktı. “Görevi kötüye kullanmak, irtikap ve haksız arama suçları”ndan mahkemeye sevk edilen zanlı polis, serbest bırakıldı.

İfadesinde ise “Arkadaşa evraklarını vererek, ceza yazmasını istedim. Yoğunlukta ehliyet ve ruhsatını alarak kaçmış. Bunu arkadaşlarıma söylemekten çekindim. Para veya eşya almadım. O çamaşırları yeni barıştığım karıma hediye olarak aldım” dedi.

Hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan İbrahim Ö., önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkacak.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon