'Tanklar Humus'u bombalıyor'

Suriye'nin üçüncü büyük şehri Humus'ta, tankların Bab Amro yerleşim bölgesini bombaladığı belirtildi. Suriye'nin Banyas kentinde güvenlik güçlerinin, tutuklu 300 kişiyi serbest bıraktığı bildirildi.

Yayınlanma: 11.05.2011 - 06:38
Abone Ol google-news

Kentteki insan hakları savunucusu Necati Tayrara, "Humus, ağır makineli tüfeklerin ve tankların bombardımanın sesleriyle sarsılıyor" dedi.

 

Banyas'ta 300 kişi serbest bırakıldı

Suriye'nin Banyas kentinde güvenlik güçlerinin, tutuklu 300 kişiyi serbest bıraktığı bildirildi. Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, kentte su, telekomünikasyon ve elektrik hizmetlerinin verilmeye başladığını, tankların büyük caddelerde konuşlanmayı sürdürdüğünü bildirirken, tutuklu 300 kişinin serbest bırakıldığını açıkladı. Örgüte göre, Banyas'ta aralarında demokrasi yanlısı protestocuların liderleri bulunan 200 kişi ise hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

 

'Suriye, BM İnsan Hakları Konseyi üyeliği yarışından vazgeçti'

Suriye'nin, BM İnsan Hakları Konseyi üyeliği için yarışmaktan vazgeçtiği ve Kuveyt'in kendisinin yerine aday olmasına izin verdiği bildirildi. Adının açıklanmasını istemeyen BM diplomatları, Reuters ajansına yaptıkları açıklamada, Kuveyt'in Batılı yetkililere, 47 üyeli BM İnsan Hakları Konseyi'ne Asya kategorisinde aday olduğunu ilan etmeyi planladığını teyit ettiğini söylediler.

Diplomatlar, Suriye'nin bu yıl BM İnsan Hakları Konseyi'nde Asya ülkeleri için ayrılan 4 üyelikten biri için yapılacak yarıştan çekildiğini ve adaylığını, 2013 yılında konsey üyeliği için yarışması planlanan Kuveyt'e verdiğini kaydettiler. BM İnsan Hakları Konseyi'ne bu yıl Asya kategorisinde aday olan diğer ülkeler, Hindistan, Endonezya ve Filipinler.
Suriyeli yetkililer ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadılar.

 

'Güneyde 3 protestocu öldürüldü'

Suriyeli insan hakları eylemcileri, güvenlik güçlerinin güneyde hükümet karşıtı protestoculara ateş açarak 3'ünü öldürdüğünü söyledi. Eylemciler, 3 göstericinin dün akşam Dera kentinin Cassım köyünde güvenlik güçlerinin saldırısında öldüğünü, bugün de büyük güvenlik önlemlerine rağmen göstericilerin Dera'nın bazı köylerinde sokakları doldurduğunu kaydetti.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, mart ortasında başlayan gösterilerin ardından tanklarla takviye edilen ordu birliklerini Dera ve çevresindeki köylere konuşlandırmıştı. Suriyeli insan hakları grupları, 750'den fazla kişinin öldüğünü belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler