Taraftarlardan 'çekilin' baskısı

TFF'nin Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etmesinin ardından sarı lacivertli taraftarlar Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda buluştu. Taraftarların ortak isteğinin takımın ligden çekilmesi yönünde olduğu belirtiliyor.

Yayınlanma: 24.08.2011 - 18:37
Abone Ol google-news

Federasyonun kararını açıklamasının ardından sert bir bildiri yayınlayan Fenerbahçe Kulübü, resmi internet sitesinden ''Yönetememek'' başlıklı ikinci bir açıklama yaptı.

Açıklamanın son bölümünde, ''Federasyonun son kararının ardından kulübümüz yarın yapılacak Spor Toto Süper Lig kura çekimine temsilci yollamayacaktır'' ifadesi yer aldı.

 

Camia şokta!

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını elde eden Fenerbahçe, şike iddialarına yönelik soruşturma sürecinde sıkıntılı günler yaşarken, yarınki kura çekimi öncesi ''Devler Ligi''ne katılmama kararıyla büyük bir şok yaşadı.

Süper Lig ve Avrupa arenasında yapacağı maçlar öncesindeki son kampında Almanya'da iyi bir hazırlık süreci geçiren ve çıktığı hazırlık maçlarında da da başarılı sonuçlar alan sarı-lacivertli ekip, federasyonun kararıyla adeta yıkıldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne daha önce 6 kez katılan, bu sezon bu kulvarda 7. kez mücadele etmenin hesaplarını yapan sarı-lacivertli ekip, ummadığı bir anda Avrupa mücadelesinin dışında kaldı.



Zarar büyük!

Fenerbahçe Kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılamama nedeniyle oluşacak gelir kaybının, performans primleri hariç 25 milyon avro olarak beklendiğini açıkladı.

Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (IMKB) gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, ''Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı; Fenerbahçe Spor Kulübünün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesi kararı neticesinde şirketimiz 01.06.2011 - 31.05.2012 dönem gelirlerindeki kaybın, performans primleri hariç yaklaşık 25 milyon Euro civarında olması beklenmektedir. 31.05.2011'de sona eren özel hesap döneminde bu kapsamda bir gelir bulunmamaktadır'' denildi.

 

Acıbadem ile yollar ayrıldı

Futbol Federasyonunun, Fenerbahçe Futbol Takımı'nı Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men eden kararının ardından, sarı-lacivertli kulüp, bayan voleybol takımının sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Acıbadem ile sözleşmenin yenilenmemesi kararı, ''Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bayan voleybol takımımızın sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu ile yeni sezon için sponsorluk anlaşmasının yenilenmemesi kararı yönetimimiz tarafından alınmıştır'' şeklinde ifadelerle duyuruldu.

 

Fenerbahçeli taraftarlar statta buluştu

Futbol Federasyonunun, Fenerbahçe'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men eden kararının ardından, sarı-lacivertli taraftarlar Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı önünde toplanarak durumu protesto etti.

Stattaki kulüp binasında gerçekleştirilen olağanüstü yönetim kurulu toplantısı sırasında, dışarıda toplanan taraftarlar yönetimden takımı Spor Toto Süper Lig'den çekmesini istedi.
Taraftarlar, stadın önünde bulunan caddeyi zaman zaman trafiğe kapatırken, yaptıkları tezahüratlarla da isteklerini dile getirdi.

Sarı-lacivertliler, ''Aciz yönetim istemiyoruz'', ''Bu takım bu sene bu ligden çekilecek'' ve ''Çekilmeyen yönetim istifa etsin'' şeklinde tezahüratlar yaptı.

Taraftarlar zaman zaman da ezeli rakipleri Galatasaray aleyhine tezahüratlarda bulundu.

Sarı-lacivertli taraftarların stat önündeki bekleyişi sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler