Tatlıses, AKP'den aday adayı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastanede ziyaret ettiği sanatçı İbrahim Tatlıses'i çok iyi gördüğünü belirtirken, milletvekili adaylığı ile ilgili olarak, ''Ben şimdi müracaatını aldım'' dedi. Öte yandan Tatlıses'in AKP'den milletvekili aday adaylığı için gerekli evraklar, bir akrabası tarafından Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisine teslim edildi.

Yayınlanma: 25.03.2011 - 13:28
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Tatlıses'i, uğradığı silahlı saldırının ardından tedavi gördüğü Acıbadem Maslak Hastanesinde ziyaret etti. Yaklaşık 20 dakika süren ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları ifade etti: ''İbrahim beyi, doğrusu çok çok iyi gördüm. İyi bir muhabbetimiz oldu. Yarın Adana'ya gideceğimi söyleyince Adana konuşmamı da istedi. Bugün de zaten bulunduğu yoğun bakımdan bir üst odaya geçecek. Bu da tabii doktorlarımızın, daha iyiye gittiği tespitiyle yukarıdaki odaya çıkarmaları anlamına geliyor. Dolayısıyla, öyle zannediyorum ki çok kısa bir süre içerisinde de her halde fizyoterapi tedavileri de netice verecek. Zaten sağ tarafında herhangi bir şey yok. Birazcık solda var. Bunu da aşacağı kanaatindeyim. Yani konuşmasında, şunda, bunda filan herhangi bir şey yok. Ben, hafızasını gayet iyi gördüm.''

Erdoğan, gazetecilerin ''Neler konuştunuz?'' sorusu üzerine, ''İşte diyorum ya aramızdaki muhabbeti...'' diye yanıtladı. Başbakan Erdoğan, ''İbrahim Tatlıses'in AK Parti'den aday gösterecek misiniz?'' sorusunu ise ''Ben şimdi müracaatını aldım'' diye yanıtladı. Gazetecilerin ''Adayınız olacak diyebilir miyiz'' sorusu üzerine de Erdoğan, ''Müracaatını aldım'' sözünü tekrarladı. Başbakan Erdoğan'ı hastaneden, İbrahim Tatlıses'in büyük oğlu Ahmet Tatlı ile küçük oğlu İbrahim Tatlıses elini öperek uğurladı.

 

Başbakan Erdoğan, ziyaret sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı

Başbakan Erdoğan, İbrahim Tatlıses'i Acıbadem Hastanesinde ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin ''Ahmet Şık'la ilgili... Basılmayan kitaba ilişkin çok eleştiri aldı'' demesi üzerine, şunları söyledi: ''Bunlar benim konum değil. Bunların tamamı yargının konusudur. Yargı bu süreci, devam ettirdikleri sorgulama süreci içerisinde, biliyorsunuz ellerindeki bulgular, belgeler sebebiyle devamlı ne çıkıyorsa bunun üzerine üzerine gidiyorlar. Bunlar, durup dururken olan şeyler değil. Demek ki her araştırma yeni bir araştırmayı, yeni müdahaleyi herhalde getiriyor ve yargı da buna göre adımlarını atıyor. Yani bunun yürütme olarak bizlerle ilgili bir yanı yok. Bunları biz çıkarmıyoruz, bunları yargı çıkarıyor ve lütfen, yani bu konuda da olayı bu şekilde değerlendirmekte fayda var. Yani 'Neler oluyormuş bu ülkede', bu soruyu bir de kendimize herhalde soracak olursak çok daha isabetli olur diye düşünüyorum.'' Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin ''Hukuk açısından değerlendirecek olursanız, henüz basılmamış bir kitabı...'' demesi üzerine de ''Yargı kararını verecek tabii'' diye konuştu.

Libya ile ilgili gelişmeler

Başbakan Erdoğan, Libya ile ilgili gelişmelere ilişkin soru üzerine, NATO'nun görevi devralmaya başladığını söyledi. NATO'nun devreye girmesiyle de belli yerlerde bir rahatlama meydana geldiğini ifade eden Erdoğan, ''Yani Paris, artık devre dışı kalmaya başladı. Ben Paris'in devre dışı kalmasını özellikle Libya'daki bu süreç için çok olumlu görüyorum'' dedi.

Türkiye olarak, kardeş Libya'da yapacakları çok şey bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Çünkü bizim arzumuz şuydu: NATO buna tek başına müdahil olmasın, yanına Arap Ligi'ni alsın, Afrika Birliği'ni de alsın. Müşterek olarak bunu yapalım. Çünkü Afganistan'da bu yanlış görüldü, Irak'ta değişik bir şekilde bu yanlış görüldü. Aynı yanlış Libya'da yaşanmasın istedik. Bu NATO'da da kabul gördü. Şu anda 1970 ve 1973 sayılı kararla ilgili olarak atılan bu adımlar, bu hassasiyetler göz önünde bulundurularak yapılıyor. Biz bu gece de yine Libya Başbakanı ile 02.00-02.30'a kadar sürekli telefonlarla görüşmeler yaptık. Özellikle insani yardım konusunda neler yapabileceğimizi, Dışişleri Bakanım Ahmet Bey de sürekli burada telefon diplomasisini sürdürdü. Bununla birlikte de insani yardım konusunda Türkiye olarak hassasiyetlerimizi koruyacağız. Bu konuda Libya'yı kendi başına bırakmayacağız. Libya'nın birliğini, bütünlüğünü esas alan tavrımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.''

Bir başka soru üzerine Kaddafi ile operasyon sonrasında görüşmediğini söyleyen Başbakan Erdoğan, NATO komuta merkezinin İzmir'de olup olmayacağına ilişkin soruya karşılık da ''Şu anda çok farklı yerlerde olabilir. Böyle bir kesinleşen bir bilgi bana ulaşmış değil'' diye konuştu.

 

AKP'den aday adayı oldu

Tatlıses'in amcasının oğlu Abdullah Tatlı, Tatlıses'in aday adaylığı evrakları teslim etmeden önce ofisin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastaneye yaptığı ziyaret sırasında verdiği talimat üzerine, Tatlıses'in adaylık başvurusu için gerekli tüm evrakı getirdiğini söyledi.

Tatlı, Başbakanlık Ofisinden de arandıklarını dile getirerek, evrakları Başbakanlık Özel Kalemine teslim edeceğini belirtti.

Tatlıses'in milletvekilliği aday adaylığı için evrakların önceden hazırlandığını dile getiren Tatlı, ''O saldırı olayı olmasaydı, ertesi gün yani pazartesi günü kendisi AK Parti İl Başkanlığına gidip müracaatını yapacaktı. Bu olay olunca kaldı tabii. Şimdi de Başbakanımızın emriyle geldik'' diye konuştu.

Abdullah Tatlı, İbrahim Tatlıses'in İstanbul 3. bölgeden aday olmayı istediğini, ancak takdirin Başbakan Erdoğan'da olduğunu kaydetti.

Açıklamanın ardından Tatlı, İbrahim Tatlıses'in evraklarını teslim etmek üzere görevlilerce çalışma ofisine alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler