Terör örgütüne ağır cezalar

Terör örgütü PKK'ye yönelik operasyonların aralıksız sürdürüldüğü İran ve Suriye, yakalanan terör örgütü mensuplarına ağır cezalar veriliyor.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İran'daki Sanandaj Cezaevinde tutuklu bulunan İhsan İsmail Fattahian, geçen hafta aynı cezaevinde idam edildi.

İran güvenlik güçlerince geçen sene Merivan, Kirmaşan ve Piranşehir kentlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 5 terör örgütü mensubu arasında yer alan İhsan İsmail Fettahyan, İran Devrim Mahkemesi'nde görülen davada ''Terör örgütü PKK/PJAK adına bombalı eylemler gerçekleştirmek, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek, İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek ve terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlarından idam cezasına çarptırılmıştı.

Halen cezaevinde bulunan ve idama mahkum edilen Enver Hüseyin Penahi, Ferzad Kemanger, Ferhad Vekili, Eli Heyderiyan, Erselan Evliyayi, Hebibullah Letifi, İhsan Fetahiyan, Fesih Yasemini, Rustem Arkiya, Şerko Maarfi, Ferhat Çalış, Enver Rostemi, Şakir Baki ve Ramazan Ahmet isimli terör örgütü mensuplarının cezasının da önümüzdeki günlerde uygulanacağı kaydedildi.

Öte yandan, Suriye'nin Kamışlı ve Kobani bölgelerinde 2009 yılı başında gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 4 PKK'li teröristin Devlet Güvenlik Mahkemesi'ndeki yargılanması sona erdi.

Şam Cezaevinde tutuklu bulunan Nasir Ahmet Muhammed, Favaz Ali, Suat Şeyhmuz ve Abdurrahman Mustafa Muhammed isimli terör örgütü mensuplarına ''Terör örgütü üyesi olmak, zorla para toplamak, çocuk kaçırmak, Suriye topraklarının bir bölümünü yabancı bir ülkeye ilhak etme girişiminde bulunmak ve ülkede yaşayan Kürtleri devlet aleyhine kışkırtmak suretiyle etnik çatışmaları körüklemek'' suçlarından 7-10 yıl arasında değişen ağır hapis cezası verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler