Terörist cenazesi Öcalan gösterisine dönüştü!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde ölü ele geçirilen PKK'nin Kahramanmaraş sorumlusu Sadık Kaya'nın Mersin'deki cenazesi Öcalan gösterisine dönüştü.

Yayınlanma: 04.10.2011 - 16:41
Abone Ol google-news

PKK'nin Kahrmanmaraş sorumlusu Sadık Kaya'nın cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak yaşadığı Mersin'in Şevket Sümer Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze Güneykent Mezarlığı'na götürüldü. Burada toplanan bin kadar PKK yandaşı, buradan topluca yürüyüşe geçtiler.

Polisin geniş güvenlik önlemi altında, mezarlıkta teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın dev bir posteri ile sözde PKK bayrağı açan örgüt yandaşları yasa dışı sloganlar attılar.

Ölü ele geçirilen PKK'li Kaya'nın toprağa verilmesinin ardından polisi molotof ve taş yağmuruna tutan örgüt yandaşlarına müdahale edildi. Çıkan olaylar sırasında bazı göstericiler ve polisler yoğun gaz ve taşların isabet etmesi sonucu yaralanarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yüksek kesimlere kaçarak polisi taş yağmuruna tutan göstericiler, bu sırada çevrede bulunan otları ve Çavuşlu Mezarlığı'nın içinde ağaçları ateşe verdi.

Kalabalık ara sokaklara girerek kaçarken, polis, aralarında BDP'li yöneticilerin de bulunduğu 150 kişiyi gözaltına aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler