THK'den yangınla mücadele

THK'nin bu yıl içerisinde toplam 86 yangına havadan müdahale ettiği bildirildi. THK Orman Yangın Ekip Şefi Turgut Akar, ileride daha donanımlı uçaklara sahip olacaklarını bildirdi.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 15:02
Abone Ol google-news

Türk Hava Kurumunun (THK) Selçuk Havalimanı'nda bulunan yangın söndürme uçaklarının, bu yıl 86 yangına müdahale ettiği belirtildi.

THK Orman Yangın Ekip Şefi Turgut Akar gazetecilere yaptığı açıklamada, uçakların bu yıl Selçuk, Kınık, Bergama, Foça, Çiğli, Menemen ve Soma'da çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katıldığını kaydetti.

Akar, ''7 pilot, 6 teknisyen ve 4 yangın söndürme uçağıyla 134 günde bölgedeki 86 yangına müdahale ettik. Çevre ve Orman Bakanlığı ile THK arasındaki anlaşma gereği bölgedeki görev süremiz sona erdi'' dedi.

Uçakla erken müdahale sayesinde birçok yangının büyümeden söndürüldüğünü anlatan Akar, şu bilgileri verdi: ''Orman yangınlarıyla mücadelede eksiğimiz modern donanımlı, büyük tanklı uçaklarımızın olmaması. Yangınlar büyük ve mesafe uzun olduğunda elimizdeki 2 tonluk uçaklar motor gücü zayıf ve yavaş olduğu için müdahalede geç kalınıyor. THK olarak, yangınlarla mücadelede daha etkin olabilmek için yurt dışından suya inip kalkabilen 4 ton su kapasiteli ve seri CL 215 uçakları kiralayacağız. 2010 yılında ise THK 8 ton su kapasiteli CL 415 pelikan tipi uçak için alım kampanyası düzenleyecek. Fiyatı 23 milyon dolar olan bu uçağın alımı için girişimler başladı.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler