Thomas Hammarberg Türkiye'ye geliyor

Avrupa İnsan Hakları Temsilcisi Thomas Hammarberg, 28 Haziran Pazar günü Türkiye'ye gelecek. Sığınmacı ve azınlıkların durumunu görüşmek üzere gelen Hammarberg, 6 günlük ziyareti sırasında İstanbul, İzmir ve Ankara'da çeşitli temaslarda bulunacak. Ziyaretin sonuçlarını içeren raporun ise yıl içinde yayımlanması bekleniyor.

Yayınlanma: 26.06.2009 - 09:31
Abone Ol google-news

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Temsilcisi Thomas Hammarberg, sığınmacı ve azınlıkların durumunu görüşmek üzere 28 Haziran Pazar günü Türkiye'ye gelecek.
Hammarberg, 6 günlük Türkiye ziyareti boyunca İstanbul, İzmir ve Ankara'da temaslarda bulunacak.

Avrupa Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Hammarberg'in ziyaretinin amacı, sığınma talebinde bulunanların ve azınlıkların insan hakları durumu hakkında ilk elden bilgi edinmek ve Türk makamları ile güçlenerek devam eden bir diyalog çerçevesinde insan hakları ile ilgili diğer önemli konuları görüşmektir" denildi.

Temsilci, üst düzey devlet yetkilileri ile din adamları, sivil toplum örgütleri ve uluslararası örgütlerinin uzman ve temsilcileri ile toplantılar yapacak. Ziyaret, tutukevleri de dahil olmak üzere, insan hakları açısından önem taşıyan kurumlara düzenlenecek ziyaretleri de kapsayacak. Ziyaretin sonuçlarını içeren bir raporun, yıl içinde yayımlanması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler