TİGİAD'ın önceliği iş kazaları

Türkiye İş Güvenliği ve İş Adamları Derneği'nin (TİGİAD) Başkanlığa Ali Kaya getirildi. Kaya, öncelikli faaliyetleri arasında, Türkiye'de yaklaşık 20 milyar TL'yi bulan iş kazalarındaki kayıpların azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmasının yer alacağını belirtti.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 12:06
Abone Ol google-news

Türkiye İş Güvenliği ve İş Adamları Derneği'nin (TİGİAD) Başkanlığa Ali Kaya, yaptığı yazılı açıklamada TİGİAD'ın Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği kültür ve bilincinin yaratılmasında önemli rol üstlendiğine dikkat çekerek, yeni yönetim olarak yapacakları çalışmalar konusunda şu bilgiyi verdi:

"Yeni dönemde, sektörün ihtiyacı olan iş sağlığı ve güvenliği konularındaki eğitimler konusuna özel bir önem vereceğiz. Tüm çalışanların, iş emniyet mühendislerinin, işverenlerin ve vekillerinin, özellikle de iş güvenliği ekipmanları üreten, ithal eden ve satan şirketlerin farklı bir bakış açısı ile bilinçlendirilerek eğitimlerin düzenlenmesi önceliklerimiz arasındadır. Bu eğitim faaliyetleri aynı zamanda üniversiteler ve teknik eğitim veren okulları da kapsayacak nitelikte olacaktır. Yurt dışına da açılarak uluslar arası arenada derneğimizin söz sahibi olmasını amaçlıyoruz. Avrupa'nın birçok noktasında son kullanıcıya ulaşmayı hedefleyen ve büyük desteklerle gerçekleşen fuarlara katılım göstererek, Türkiye'deki İş Güvenliği Ekipmanları ve Hizmetleri Sektörü'nün gelişimine büyük katkılar sağlamayı ve yeni iş fırsatlarını geliştirmeyi planlıyoruz."

TİGİAD yeni yönetimi şu isimlerden oluşuyor: "Ali Kaya (Başkan), Bekir Erkuş (Başkan Yardımcısı), M. Sait Sözbir (Başkan Yardımcısı), Pelin Çelik (Genel Sekreter), İpek Ercan (Sayman), Candan Y. Akartürk (Üye), Suat Kaçmaz (Üye)".

Verilen bilgiye göre, 1999 yılında, İstanbul'da, iş güvenliği ve iş sağlığına yönelik kişisel koruyucu malzemeler üreten, ithal eden, pazarlayan, eğitim ve danışmanlık hizmeti veren kişiler arasında bir köprü oluşturmak amacıyla "İş Güvenliği İş Adamları Derneği" (İSGİAD) adıyla kurulan, 2008 yılında ise Türkiye ünvanını kullanmaya hak kazanarak, TİGİAD adını alan derneğin, Türkiye genelinde sektörün önde gelen temsilcilerinden oluşan 79 üyesi bulunuyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon