Times: Ziyaret umudu temsil ediyor

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in tarihi İrlanda ziyaretine bugünkü İngiliz gazeteleri geniş yer ayırdı.

Yayınlanma: 18.05.2011 - 09:23
Abone Ol google-news

Times gazetesinin manşetinden verdiği ziyaret haberinde, "Bazı İrlandalı yüzler Kralçe'nin Dublin ziyaretinde gülüyor" denilerek, Kraliçenin İrlanda'nın başkenti Dublin'de halkla selamlaşırken çekilen fotoğrafına yer verildi.

Gazete başyazılarından birini de dün başlayan ziyarete ayırarak, "Kraliçe'nin İrlanda ziyareti sorunlu geçmişin ardından yüzyıldır yapılan ilk önemli ziyaret. Bu, uzlaşmanın ve daha iyi bir gelecek umudunun sembolü" yorumunu yaptı.

Independent gazetesi de "Monarşi için küçük ama İngiltere-İrlanda ilişkileri için dev bir adım" olarak değerlendirdiği Kraliçe'nin dört günlük gezisinin, "Tarihin üzerindeki örümcek ağlarını temizlemeyi amaçladığını" kaydetti. Gazete ayrıca Kraliçe 2. Elizabeth'in tahtta bulunduğu yaklaşık 60 yıl boyunca 120'den fazla ülkeyi ziyaret ettiğine ancak İrlanda'ya ilk kez gittiğine dikkati çekti.

Guardian da ziyaretin "tarihi" olduğunu kaydederek, İrlanda bayrağının renklerinden biri olan yeşil bir kıyafetle Kraliçenin dün resmi ziyaretine başladığını belirtti. İngiliz gazeteleri haberlerinde, ziyaret sırasında Dublin'de yoğun güvenlik önlemleri alındığını da aktardı.
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague ise ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu ziyaret, İngiltere-İrlanda tarihinde önemli bir anı temsil etmektedir. İki ülke arasındaki ilişkilerin son yıllardaki dönüşümünü, ekonomik, siyasi ve ailevi bağlarımızın gücünü ve Kuzey İrlanda'da sağlanan ilerlemeyi göstermektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler