"Titanik'e son anda binen bahtsızlar"

Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, eski ANAP'lıların AKP'den aday olmasına sert tepki gösterdi. Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, AKP listelerinden belediye başkan adayı olan Akarcalı, Bilici ve Çarmıklı gibi eski ANAP'lıları "Titanik'e son anda binen bahtsızlar" olarak nitelendirdi. Uzun AKP'den aday olan eski ANAP'lılara "yanlış yoldasınız yanlıştan geri dönün" çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 17.01.2009 - 13:34
Abone Ol google-news

Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde, AKP'nin Bülent Akarcalı, Mehmet Ali Bilici ve Sibel Çarmıklı gibi eski ANAP'lıları belediye başkan adayı göstermesi Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun'un tepkisine yol açtı. AKP'yi, 1912 yılında batan döneminin en büyük ve en lüks yolcu gemisi Titanik'e benzeten Uzun, AKP'den aday olan eski ANAP'lıların ise "Titanik'e son anda binen bahtsızlar" olduğunu söyledi.

 

"Titanik'e de batmaz diyorlardı"

Uzun şunları söyledi:

"AKP aynı Titanik gibi. 1912'de o günlerin en büyük, en lüks, en konforlu, en şaşalı, en debdebeli, en heybetli gemisiydi. Üstelik 'batmaz' deniyordu. Bir mühendislik harikası olarak tasarlanmıştı. Ama bir buzdağına çarptı, iki saat içinde tamamen okyanusa gömüldü. AKP de aynen öyle. Kendini şaşaaya kaptıran, bütün büyüklenenler, böbürlenenler gibi AKP de helak olacak. Ben asıl AKP'den aday olan eski partililerimize sesleniyorum; Onlar Titanik'e son anda binmeye çalışan bahtsız yolcular gibi. Kendilerine dostça çağrıda bulunuyorum. Gemi hala limandan kalkmadan bu yolculuktan vazgeçsinler. Yanlış yoldalar. Sonra geç olur. Okyanus'ta kalırlar. Anavatanlarına da dönemezler. Şimdi çok büyük, çok güçlü gördükleri AKP gemisiyle birlikte onlar da yok olup giderler. Kendilerini bizimle birlikte zor ama onurlu mücadelemizden kopmamaya davet ediyorum. Zararın neresinden dönerlerse kardır. Bu sözlerimi yabana atmasınlar. Dostça, kardeşçe dikkate alsınlar. Emin olun batacaklar." 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler