Tiyatro sanatçısı Alpago son yolculuğuna uğurlandı

Devlet Tiyatroları sanatçısı Emre Alpago, son yolculuğuna uğurlandı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin, 50'ye yakın tiyatro yapıtında rol alan Emre Alpago'nun yaşamını tiyatroya adadığını söyledi.

Yayınlanma: 10.04.2010 - 09:51
Abone Ol google-news

Sanatçı için Küçük Tiyatro'da düzenlenen törene, Emre Alpago'nun ailesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Serhat Nalbantoğlu, sanatçılar ve sevenleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin, 50'ye yakın tiyatro yapıtında rol alan Emre Alpago'nun yaşamını tiyatroya adadığını söyledi. Emre Alpago'nun sanatçı kişiliğinin yanı sıra örnek bir insan olduğunu da dile getiren Bilgin, böyle acıların insanların aslında birbirine karşı sevgi dolu davranmayı hatırlaması için bir vesile olduğunu ve bunu bir kez daha anımsattığını söyledi.

Alpago'nun yaşamı boyunca herkese sevgiyle yaklaştığını da ifade eden Lemi Bilgin, ''O, kocaman yüreğindeki sevgiyi herkesle paylaştı. Bizlere yüreğimizdeki sevgiyi paylaşmayı da miras bıraktı. Onu tiyatro dünyasının unutulmazları arasına uğurlarken yakınlarına ve sanatçı dostlarına sabır diliyorum'' dedi. Daha sonra, sanatçının anısına saygı duruşunda bulunuldu. Emre Alpago'nun naaşının önünden saygı geçişi sırasında yakınları ve sanatçı dostları gözyaşı döktü.
 

Tiyatroya adanan bir ömür

20 Nisan 1953 tarihinde dünyaya gelen Emre Alpago, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. 1974 yılında Devlet Tiyatrolarına giren Alpago, bugüne kadar 50'ye yakın oyunda rol aldı. Sanatçının rol aldığı oyunlar arasında, ''IV. Murat'', ''Yunus Emre'', ''Koca Sinan'', ''Yasalar ve İnsan'', ''Elif Ana'', ''Güneşin Çocukları'', ''Ölüm Tuzağı'', ''Ayakta Durmak İstiyorum'', ''Galilei'nin Yaşamı'', ''Gazap Üzümleri'', ''Vişne Bahçesi'', ''Dava'', ''Şaylok'', ''Suç ve Ceza'' ile ''Simavnalı Şeyh Bedrettin'' yer alıyor. Emre Alpago'nun cenazesi, Karşıyaka Camisi'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler