Toptan: Verimli toprakları korumak sorumluluğumuzdur

Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü nedeniyle mesaj yayımlayan TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'in konuyla ilgili son derece duyarlı olduğunu söyledi ve "Verimli toprakların korunması gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzdur" dedi. Toptan, verimli arazi olduğu belirtilen ve dün Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan 'mayınlı araziler'i hangi kapsamda ele aldığını belirtmedi.

Yayınlanma: 17.06.2009 - 11:39
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'in çevre konusunda son derece duyarlı olduğunu, çölleşmeyle mücadeleyle ilgili yapılan çalışmalara her zaman destek verdiğini söyledi. Toptan, "Dünya üzerinde sınırlı olan verimli toprakların korunması ve bu kapsamdaki çalışmalara destek verilmesi gelecek nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur" dedi.

Toptan, Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, küresel ısınma ve doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı yüzünden artan çölleşme tehlikesinin, dünyayı ve dolayısıyla Türkiye'yi tehdit ettiğini ifade etti.
Toptan şunları kaydetti:
"Doğal kaynakların bilinçsiz, denetimsiz ve sorumsuz kullanımı, hayatımızın temel değerleri olan hava, su ve toprağın aşırı kaybına neden olmaktadır. İklim değişiklikleri, toprağın yanlış kullanımı, sağlıksız sulama yöntemleri, çayır, mera ve ormanların yok edilmesi gibi insan faktörüyle ortaya çıkan toprak kaybı, çevre sorunlarının en önemli boyutunu oluşturmaktadır. Toprak kaybı toprağın verimini azaltmakta, çölleşme ve kuraklığa sebebiyet vermekte, sonrasında da susuzluk, açlık ve yoksulluk gibi tehlikelere yol açmaktadır. Toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda bilinçlendirmek, sorunların çözümünde bireylerin aktif katılımlarını sağlamak ve ağaçlandırma çalışmalarına önem vermek, çölleşmeyle mücadelede etkili olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler