Toz bulutu uçak seferlerini durdurdu

Suriye'deki çöl fırtınasından kaynaklanan toz bulutu Mardin'i de etkisi altına aldı. Toz bulutu nedeniyle, uçak seferleri iptal edildi.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 08:54
Abone Ol google-news

Her yıl yaz ve sonbahar mevsimlerinde görülen toz bulutu, bu yıl kış mevsiminde Mardin ve çevresini etkiledi. Görüş mesafesini olumsuz etkileyen toz bulutunun, yaşlı ve çocuklar üzerinde de olumsuz etkilere neden olduğu belirtildi.

Mardin Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Fettah Oğuz, küçük çocukların toz bulutundan en fazla etkilenecek grupta yer aldığını belirterek, ''Çocuklar, yapı itibariyle hassas bir bünyeye sahip. Zorunlu olmadıkça çocukların dışarı çıkarılmamasını tavsiye ediyoruz. Mevsim itibariyle solunum yolu enfeksiyonu olan çocuklara daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Solunum yolu rahatsızlığı olan yaşlı ve kalp hastalarının da bu havalarda dikkatli olmaları gerekir'' dedi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri toz bulutunun kısa sürede kenti terk edeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.

 

Uçak seferleri yapılamıyor

Mardin'de toz bulutu nedeniyle, karşılıklı yapılması gereken Mardin-İstanbul uçak seferleri iptal edildi. Türk Hava Yollarının TK-826 sefer sayılı İstanbul-Mardin ve TK-827 sefer sayılı Mardin-İstanbul seferleri karşılıklı iptal edildi.

 

Tozbulutu Viranşehir'i de etkiledi

Alınan bilgiye göre, Suriye üzerinden gelen ve Mardin'de yoğun olarak görülen toz bulutu, öğle saatlerinde Viranşehir'de de bir süre etkisini gösterdi.

Bir süre görüş mesafesinin de düşmesine neden olan toz bulutu, daha sonra kısmen dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler