Trabzon'da polise saldırı: 3 şehit, 5 yaralı

Trabzon’un Maçka ilçesinde tünel çıkışında, yol denetimi yapan polise önce roket artışı yapıldı, sonra yaylım ateşi açıldı. Olay sırasında 3 polis şehit oldu, 4 polis ve 1 vatandaş yaralandı. Güvenlik güçleri operasyon başlatırken, gerek bölgedeki, gerekse sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşlar silahlarıyla olay yerine gelerek güvenlik güçlerine yardım talebinde bulundu.

Yayınlanma: 19.07.2016 - 09:12
Abone Ol google-news



Sabah saat 08:45 sıralarında, Maçka’nın Gümüşhane çıkışında tünel bölgesinde denetim yapan polise önce roketli, saldırı gerçekleşti. Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Önce görevli polisler karşılık verirken, Maçka’daki polis ve jandarma ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. Bir süre sıcak çatışma yaşandı. Çatışma sırasında bölgeye çevreden yurttaşlar da geldi.



Olayın ilk anında 2 polis şehit oldu, 1’i ağır 5 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan ağır yaralı 1 polis de kurtarılamadı. Saldırıda 3 polis şehit oldu, 4 polis ve saldırı sırasında kuyumcu dükkanında çalışan bir kadının başından yaralandığı öğrenildi. Bölgeye çok sayıda ambulans aktartıldı, yaralılar KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırıldı.



Çatışmanın ardından ormanda kaybolan saldırgan ya da teröristleri arama çalışmaları sürüyor. Bu arada, bölgede süren operasyonlarda polis ve asker ekiplerine araziyi iyi bilen vatandaş eşlik etti. Aramaya kobra helikopterleri de katılırken, sosyal medyadan örgütlenen çok sayıda sivil vatandaş, silahlarını alarak bölgeye geldi ve operasyona katılmak istediğini açıkladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait Droneler ile de havadan görüntü alındığı öğrenildi.





2005’TE DE SALDIRI

Terörün ülke çapında en az yaşandığı bölgelerden biri olan Trabzon’da, 2005’te 3 kişilik bir PKK’li grup Maçka’da aynı bölgede saldırı gerçekleşmiş, saldırıda 3 polis yaralanmış, saldırı yapılan operasyonda 1 militan ölü, biri Suriye uyruklu 2 terörist de yaralı olarak ele geçirilmişti.

İŞTE ÇATIŞMA ANI

<video:570091>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler