TRT'den Erdoğan'a 'Kürdistan' sansürü!

TRT, Erdoğan'ın "Kuzey Irak Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz" sözlerini KJ'de "Kuzey Irak Kürt Bölgesi" şeklinde değiştirdi.

Yayınlanma: 16.11.2013 - 21:34
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan 300 tesisin açılışını yapmak ve 400 çiftin nikah törenine katılmak için Diyarbakır'a gitti. Diyarbakır'da konuşma yapan Erdoğan, TRT tarafından sansürlendi.

KÜRDİSTAN 'KUZEY IRAK BÖLGESİ' OLDU

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını canlı olarak veren, "Sizin şahsınızda Kuzey Irak Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz" cümlesindeki "Kürdistan" sözlerini sansürledi. TRT canlı yayın KJ'sinde "Kürdistan"ı "Kuzey Irak Kürt Bölgesi" şeklinde verdi.

ERDOĞAN NE DEDİ?

Erdoğan konuşmasının bir bölümünde şöyle dedi: "Bugün de Molla Mustafa Barzani'nin oğlu, değerli dostum Mesud Barzani'yi Diyarbakır'da misafir ediyoruz. Tıpkı babanız, amcanız gibi, kardeşlerinizin toprağına, Diyarbakır'a hoş geldiniz. Sizin şahsınızda Kuzey Irak 'Kürdistan' bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz. Biz Erbil'de kendimizi kendi şehrimizde hissettik. Sevgili Diyarbakırlılar bugün hasrete vatan hasretini, anne, baba, kardeş hasretine burada son veriyoruz. Bugün büyük kucaklaşmaya şahit oluyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler