Tunceli ve Bitlis'te roketatarlı saldırılar

Ovacık ilçesinde bir jandarma karakoluna teröristlerce taciz ateşi açıldığı bildirildi. Terör örgütü PKK mensupları, Bitlis Bölge Trafik Tescil Büro Amirliği'ne, roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Yayınlanma: 23.06.2012 - 18:20
Abone Ol google-news

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, ''Ovacık ilçesi Kuşluca Jandarma Karakolu'na bugün saat 14.00 sıralarında teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla taciz ateşinde bulunulmuş, olayda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir'' denildi. Bölgede kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli operasyonların başlatıldığı bildirildi.
 

Bitlis'teki Bölge Trafik Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı

Terör örgütü PKK mensupları, Bitlis Bölge Trafik Tescil Büro Amirliği'ne, roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Alınan bilgiye göre, Küllücü köyü kırsalından indiği bildirilen bölücü terör örgütü mensupları, Bitlis Tatvan karayolunun Üçyol mevkisinde bulunan Bitlis Bölge Trafik Tescil Büro Amirliği'ne uzun namlulu silah ve roketlerle saldırdı.

Ölen ve yaralananın olmadığı saldırının ardından, güvenlik güçleri de teröristlere ateş açarak karşılık verdi. Saldırı sonucunda Bölge Trafik Tescil Büro Amirliği'nin çatı katında yangın çıktı. Yangın, belediyelere ait itfaiye ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla söndürülmeye çalışılıyor.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan'ın olay yerine giderek, incelemede bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, bölgede operasyon sürdüğü için Bitlis-Tatvan karayolu ve yolun Güroymak ilçe bağlantısı trafiğe kapatıldı. Yolların Güroymak, Tatvan ve Bitlis kısmında uzun araç konvoylarının oluştuğu gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler