Tüp dolum tesisinde patlama: 2 ölü, 2 yaralı
Ümraniy'de Esenkent Mahallesi'nde gaz tüplerinin yüklenmesi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 2 işçi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise patlamanın meydana geldiği iş yerinin, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3 kez mühürlendiği belirtildi.

Yukarı Dudullu Esenkent Mahallesi'nde bulunan DES Sanayi Sitesi'ndeki bir tüp dolum tesisinde, saat 17.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu 2 işçi öldü, 2 işçi de yaralandı.
Patlamanın ardından olay yerine gelen Kaymakam Mustafa Çek, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın, tüplerin araca yüklenmesi sırasında meydana geldiğini belirterek, patlamada çok yakındaki bir kişinin parçalanarak hayatını kaybettiğini söyledi.
Patlamada iki kişinin öldüğünü, iki kişinin yaralandığını kaydeden Kaymakam Çek, ''Cumhuriyet Başsavcısı'nın olaya ilişkin incelemeleri sürüyor. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikeleri yok'' dedi.
Bu arada, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Patlamanın meydana geldiği iş yerinin, birinci sınıf gayri sıhhi müessese olarak tabir edildiğini kaydeden Can, şöyle konuştu:
''2003'te Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsat almış, 2006'da Çalışma Bakanlığı'ndan ruhsatı var. Büyükşehir Belediyesi'ne geçtikten sonra müracaatını yapmış. Bilgileri Büyükşehir Belediyesi'nde var. Yani burasının, merdiven altı olarak tabir edilen bir işletme olmadığı gayet açık. Biz de 15 gün önce bölgeyle ilgili şikayetler aldık. İnceleme yaptık ve bölgede çok sayıda hurdacı ve depolama alanı olduğunu tespit ettik. Bu alan 2004'te Maltepe'den bize geçen bir bölgedir. Bunlarla 8 yıldan beri mücadele ediyoruz.''
İBB: Ruhsatsız olduğu gerekçesiyle 3 kez mühürlendi
Ümraniye'de, iki kişinin ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın meydana geldiği işletmenin, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle daha önce 3 kez mühürlendiği bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu iş yerinin, ruhsatsız olarak faaliyet göstermesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2009, 29 Eylül 2009 ve 11 Haziran 2010'da 3 kez mühürlenerek faaliyetten men edildiği, firmanın men kararına rağmen mühürleri bozarak faaliyetine devam ettiği kaydedildi.
Mühürlerin sökülerek çalışmaya devam edilmesi üzerine konuya ilişkin işlem yapıldığı vurgulanan açıklamada, iş yeri hakkında ''mühür bozma ve mühürleme tutanağı'' ile Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.
Açıklamada, ilk belirlemelere ve görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın, işçilerin tüpleri naklederken ellerinden düşürmesi sonucu 200 bar basınçlı tüpün alt kısmının yere çarpmasıyla meydana geldiğinin tahmin edildiği aktarıldı.
İlgili Cumhuriyet Savcısı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin soruşturma ve incelemelerinin devam ettiği bildirildi.

En Çok Okunan Haberler
-
‘Savunmasına katılmazsam namerdim’
-
Hukuksuzluk bitti, gazetecilik beraat etti
-
Bozdağ, AKP’li Osman Gökçek’i yalanladı!
-
Zorlu Holding'ten Cem Köksal'ın yerine 'eski' atama!
-
Özel'den TBMM Başkanı Kurtulmuş'a 'süreç' çağrısı
-
O şartı sağlayanların aylıkları artacak!
-
Bakan Ersoy’un eşinden ‘destek’ geldi!
-
Sigara fiyatlarına dev zam: Tarih verildi!
-
163 bıçak darbesiyle öldürdü, 'gülerek' savunma yaptı
-
Ameliyat geçiren Başak Demirtaş'tan ilk mesaj