Turizmciler otellerin doluluk oranlarında memnun

Deniz, kum ve güneşin yanında kültürel zenginlikleriyle de dikkati çeken Ege’de, turizm hareketliliğinin Kurban Bayramı’nda artması bekleniyor. Turizmciler otellerin bayramda yüzde 100 doluluğa ulaşmasına kesin gözüyle bakıyor.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 23:35
Abone Ol google-news

Yaz turizm dönemini çok yoğun geçiren Ege Bölgesi, bayramda hareketliğini daha da artıracak. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Muğla’dan Çanakkale’ye uzanan “Ege Rivierası”nda hazırlıklar devam ediyor. Serin suları, ince kumu ve güneşin yanında kültürel zenginlikleriyle de turistlerin ilgisini çeken Ege, bayram tatilinde vatandaşların ilk tercihleri arasında bulunuyor.

Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Fethiye, Didim gibi popüler turizm destinasyonlarının yanında Seferihisar, Foça ve Urla gibi ilçeler de tatilcilerin seçenekleri arasında yer alıyor.

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes ve Meryem Ana, Aydın’ın Karacasu ilçesinde yer alan Afrodisyas, Didim’de bulunan Apollon Tapınağı da tatilcilerin bayram rotalarına dahil oluyor. Bütün bu zenginliklerin neticesi olarak turizm dönemini dolulukla geçiren Ege Bölgesi’ni, Kurban Bayramı’nda da çok yoğun günler bekliyor.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, tatilin 9 gün olması halinde Türkiye genelinde 12 milyonluk bir turizm hareketliliği beklediklerini dile getirdi. İşler, “Ekonomik anlamda ise sadece Ege’de 3.5 milyar liralık bir katkı olacaktır. Türkiye genelinde ise 8 milyar liraya yakın bir katkı bekliyoruz” diye konuştu.İşler, bayram tatilindeki oda fiyatlarının diğer günlere göre talebin fazla olmasından dolayı 1.5-2 kat arttığına işaret etti. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Ege Bölge Temsil Kurulu Başkanı Tolga Gencer ise bayramın yaklaşmasıyla vatandaşların tatil planlarını yaptığını söyledi. Otel fiyatlarının yüksek olmasından dolayı taleplerin düşük olduğuna işaret eden Gencer, “Bayram tatillerinde her zaman yüzde 90 doluluk oranlarına ulaşılır. Son dakika yine tatile çıkar halkımız. Yine o yönde bir beklentimiz var” diye konuştu.

BİR MİLYON TURİST

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı Tacettin Özden ise ilçenin, doğası, tarihi mekânları ve plajlarıyla her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turistin uğrak yeri olduğunu söyledi. Şehirdeki hareketliliğin yıldan yıla artış gösterdiğini belirten Özden, geçen yıla göre yüzde 10’luk artış yaşandığını, önümüzdeki sezon ise bunun 3-4 katına çıkacabilir. Çok fazla yazlık var buraların ve otellerin dolacağını düşünürsek 1 milyonun üzerinde bir turist hareketliliği olacaktır” dedi.

REZERVASYON ŞART

Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk de ilçede şu anda ciddi bir turist yoğunluğunun olduğunu aktararak, bayramla birlikte bunun daha da artacağını dile getirdi. Şentürk, tatil için gelen turistlerin mağdur olmamaları için mutlaka rezervasyon yaptırmaları gerektiğini belirtti. İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de sezondaki yoğunluk, Kurban Bayramı tatili nedeniyle daha da artacak. Hafta sonları doluluk oranının yüzde 90’lara çıktığı ilçenin, bayram tatilinde 1 milyon kişiyi ağırlayacağı belirtildi. Muğla’nın Datça ilçesinde, Kurban Bayramı tatili yaklaşırken otellerde doluluk oranı, şimdiden yüzde 100’lere ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler