Türk bandıralı gemide 4 ceset bulundu

Türk Bandıralı 'IDC Pearl' isimli kuru yük gemisi Tayvan'da onarım için demirlediğinde makine dairesinde çürümüş 4 ceset bulundu.

Yayınlanma: 10.12.2015 - 16:50
Abone Ol google-news


Türk şirketi tarafından 3 yıl önce satın alınan 30 bin 85 grostonluk kuru yük gemisi, yük taşırken arızalandı. Bunun üzerine gemi, Tayvan’daki bir tersaneye çekildi. Geminin balans depolarının bulduğu bölüme giren işçiler, depolar arasında sıkışmış 2 çürümüş ceset buldu. Cesetlere dokunmayan işçiler depoları kapatıp geminin çıkışını verdi.

Durumdan Türk yetkililer de bilgilendirilirken, 'IDC Pearl' adlı gemi yaklaşık 1 aylık yolculuğun ardından dün akşam saatlerinde İskenderun'a geldi.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı kontörlünde girilen gemideki çürümüş cesetler, olay yerinden yapılan incelemenin ardından çıkarıldı.

5 YIL ÖNCE ÖLDÜKLERİ TAHMİN EDİLİYOR

Cesetlerin üzerinden kimlik çıkmazken, bulundukları bölmenin kapısının üzerinde el ve tırnak izleri tespit edildi. Cesetlerin bulunduğu bölümün kapalı olduğu bakım ve arızalar dışında hiç kimsenin oraya girmediği belirtildi. Gemilerin de 5 yılda bir tersaneye bakıma alındığı ve bakım sırasında bu bölümlere de girildiğini belirten yetkililer, bu nedenle cesetleri bulunan kişilerin 5 yıl önce ölmüş olabileceğini kaydetti.

Cesetlerin mültecilere ya da daha önce bakım sırasında giren işçilere ait olabileceği değerlendirilirken, bakım tamamlandıktan sonra işçiler gemiden ayrılırken sayım yapıldığı ve bu nedenle de işçi olma ihtimallerinin düşük olduğu bildirildi.

CESET SAYISI 4'E ÇIKTI

Tayvan'da onarım için girdiği iskelede işçilerin motor bölümünde cesetlere rastladığı Türk bandralı kuru yük gemisinin İskenderun'a gelişinin ardından yapılan savcılık incelemesi tamamlandı. İlk etapta kaptanın yetkililere 2 ceset olduğu bildiği gemide aynı bölümün farklı yerlerinde 2 erkek cesedine daha rastlandı. Gemiden çıkarılan, zenci oldukları belirlenen 4 çürümüş ceset, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler