Türk Eğitim-Sen'den sert açıklama

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, '' Burnunun ucunu göremeyen, devlet adamı geçinen yöneticiler yüzünden milletleşme sürecini ülkemizde maalesef tamamlayamadık'' dedi.

Yayınlanma: 05.03.2011 - 19:45
Abone Ol google-news

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanları ve Yönetim Kurulu İstişare Toplantısı'nın üçüncüsü Antalya'nın Alanya ilçesindeki bir otelde yapıldı. Toplantıya Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan ve kadın komisyonu üyeleri katıldı.

Koncuk, Türk Eğitim-Sen Alanya temsilciliğini ziyaret ederek, sendika üyeleriyle sohbet etti. Toplantı kapsamında 18 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ''Çalışan Kadınların Problemleri'' konulu panel düzenlendiğini belirten Koncuk, sendika üyelerine toplu sözleşme hakkını anlattı. Koncuk, konuşmasında gündeme ilişkin konulara da değindi. Koncuk, Türkiye'de iki dillilik tartışmalarının yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:
''Bir takım mihraklar, Ak Parti iktidarının da tutumuyla bölücü çevreleri adeta şımarttı. İşte TRT Şeş gibi farklı dillerde yayın yapan televizyonlar devletin resmi televizyonu haline geldi. Çok masum istekler gibi görünebilir. Burnunun ucunu göremeyen devlet adamı geçinen yöneticiler yüzünden milletleşme sürecini ülkemizde maalesef tamamlayamadık. Bin yıldır beraber yaşadığımız, kız alıp kız verdiğimiz insanlarla aramıza birileri düşmanlık tohumu ekiyor. Bu ülkeyi yönetenler de buna sessiz kalıyor, tepki göstermiyor. İki dillilik gelişmiş hiçbir ülkede uygulanmayacak bir anlayış. Bu anlayışı ne ABD'de ne Fransa'da, ne İngiltere'de ne de Almanya'da görebilirsiniz. Dolayısıyla Türkiye'de de iki dillilik inşallah söz konusu bile olmayacak. Olmamalı.''

Türkiye'nin federatif bir yapı içerisine çekilmek istendiğini ileri süren Koncuk, ''Özerklik tartışmaları falan yapılıyor artık. Hatta televizyonlarda iş öyle boyutlar almış ki, Türkiye'yi biz bölmüşüz model arıyoruz. 'Katalan modelini mi uygulayalım, Bask modelini mi uygulayalım?' diye televizyonda entelektüel geçinen birtakım kişiler bunları tartışıyor. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü hepimizin geleceği bakımından son derece önemlidir'' dedi.

Yerleşim yerlerine eski isimlerinin kullanılması düşüncesine tepki gösteren Koncuk, son 8 yılda üye sayısını 392 bine yükselten bir sendikanın Diyarbakır, Van ve Hakkari şubeleri tarafından Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki yerleşim yerlerinde eski isimlerinin kullanılmasına yönelik kampanyaya destek verildiğini söyledi.

Mısır TUnus ve Lİbya'da yaşanan olaylara da değinen Koncuk, '' Mısır, Tunus ve Libya'yı gördük. Millet olamamanın getirdiği noktadır. Aşiret mantığını aşamamanın getirdiği nokta budur işte, parçalanmaktır. Gelir dağılımındaki adaletsizlikler de beraberinde geldiğinde ülkeler böyle karışır. Türkiye'ye de inşallah milli hassasiyeti yüksek olan insanların varlığı ülkemizin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler