Türk Japon Vakfı'ndan yardım kampanyası

Türk Japon Vakfı, Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketinin ardından Japon halkına destek olabilmek için yardım kampanyası başlattı.

Yayınlanma: 16.03.2011 - 15:34
Abone Ol google-news

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Türk Japon Vakfı Başkanı Cafer Tayyar Sadıklar, asrın felaketi olarak nitelendirilen Japonya'daki deprem, tsunami ve nükleer sızıntı konusunda Türk kamuoyunun büyük hassasiyet gösterdiğini söyledi.

Olayların yaşandığı günden itibaren vakfa telefon, e-posta ve faks yoluyla yaşananlara hassasiyet gösterilmesi için bir şeyler yapılması gerektiği konusunda taleplerin geldiğini ifade etti. Sadıklar, ''Vakfımız, kamuoyundan gelen baskı da göz önünde tutularak bir yardım kampanyası başlatmıştır. Bundan memnuniyet ve gurur duymaktayız'' dedi.

Marmara depremi sırasında Japon halkının Türkiye'ye büyük yardımları olduğunu anımsatan Sadıklar, şöyle devam etti:
''Japonların gösterdiği bu hassasiyete karşı eminim ki hükümetimiz seviyesinde de gerekli cevap verilecektir. Ancak sivil toplum örgütleri ve fertlerin gösterdiği ilgiyi kanalize etmek ve bundan Japonya'yı haberdar etmek ihtiyacını vakıf olarak duymaktayız. Şunu da belirtelim ki Japon Hükümeti'nin resmi bir yardım talebi olmamıştır. Ancak televizyonlarda gördüğümüz depremzede çocuk ve öğrencilere ulaşmanın gerekli olduğunu düşünmekteyiz. Nitekim Japonlar anne ve babasını Marmara depreminde kaybeden öğrencilere bir talep olmaksızın yardımda bulunmuşlardır. Bizim yapacağımız yardım belki sembolik bir anlam taşıyacak ve bu onurlu milletin böyle bir yardıma ihtiyacı olmayabilecektir. Bu amaçla Türkiye İş Bankası'nda 'Japon Halkı İle El Ele' adında bir TL, Euro ve USD bağış hesabı açılmıştır.''

Bağışlar, Türkiye İş Bankası'nın Ankara Oran Şubesi'ne yapılabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler