Turkcell, Global İletişim'in hisselerini alıyor

Turkcell Grup, Yıldız Holding'in telekom sektöründe faaliyet gösteren şirketi Global İletişim'in hisselerinin tamamını devralmak üzere anlaştığını açıkladı.

Yayınlanma: 13.08.2011 - 11:15
Abone Ol google-news

Turkcell Grup'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız Holding'in telekom sektöründe faaliyet gösteren Global İletişim Hizmetleri A.Ş. hisselerinin tamamının, Turkcell Grup'a devri için anlaşmaya vardı. Hisse devri, ilgili kurumların onaylarının alınmasını takiben gerçekleştirilecek. Taraflar arasında yapılan anlaşmada şirket değeri, 17,5 milyon TL olarak belirlenirken, ödenecek satın alma bedeli, hisse devir tarihi itibarıyla şirketin bilançosunda yer alan nakit ve alacakların, kredi ve borçların hesaplanmasıyla belirlenecek.

Turkcell Grup, kurumsal müşterilerine bütünleşik telekom çözümleri sunma stratejisi doğrultusunda Global İletişim'e ait hisseleri devralarak, şirketin kurumsal müşteri portföyünü ve dünya standartlarında 3 veri merkezini (datacenter) bünyesine katacak. Global İletişim'e ait hisselerin devralınmasıyla birlikte, Turkcell Grup bünyesindeki veri merkezlerinin büyüklüğü 6 bin metrekareden, 8 bin metrekareye çıkacak ve 5.8 petabyte büyüklüğünde veri depolanabilecek.

"3 veri merkezini bünyemize katıyoruz"

Turkcell Kurumsal Müşterilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, konuyla ilgili açıklamasında, Yıldız Holding bünyesindeki telekom şirketi Global İletişim ile ilgili görüşmelerde kısa sürede olumlu sonuca ulaşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Kurumsal segmentteki varlıklarını daha da güçlendirmek amacıyla daha önce Sabancı Telekom'un altyapısını devraldıklarını hatırlatan Kocabaş, "Global İletişim'i satın alarak 3 veri merkezini bünyemize katıyoruz ve bu işbirliğinin, 2012 yılında açmayı planladığımız Gebze'deki 2 bin metrekarelik data center yatırımımıza güç katacağına inanıyoruz. Bu yatırımlarımızla bulut bilişim vizyonumuza katkı sağlamak ve Türkiye'de şirketlerin iş yapışlarını kolaylaştırarak, bulutu yağmura dönüştürmek istiyoruz. Bulut teknolojisinin getirdiği maliyet avantajı, esneklik ve hız gibi faydaların ötesinde müşterilerimize Turkcell'in IT kadrosu ile çalışma imkânı sunuyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler