'Türkiye ve AB, barış için aynı hedeflere sahip'

Başbakan Davutoğlu Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 15.01.2015 - 20:17
Abone Ol google-news

Türkiye ile işbirliği içinde oldukları vurgusunu yapan Avrupa Konseyi Başkanı Tusk, AB’ye ilişkin yeni fasıl görüşmelerini açtıklarını belirtti ve yeni stratejik plana ilişkin görüşmelerin devam edeceğini açıkladı.

Paris’teki saldırı olayına değinen Tusk Charlie Hebdo ile ilgili olarak: “Eminim ki bazılarınız onların söylediklerine katılmıyor. Fakat biz ifade hürriyetini savunacağız. Bu Avrupa için temel değerlerden birisidir” dedi.

Türkiye ile IŞİD ve terör konusundaki ortak mücadelenin sürdüğünü belirten Tusk ekonomik alandaki işbirliğine değinerek : “Ukrayna Irak Suriye ve Ortadoğu ile ilgili olarak Türkiye’nin dış politikasında diyaloğu ve iş birliğini arttırma kararı aldık” dedi.

Türkiye için AB sürecinin çok önemli bir süreç olduğunu vurgulayan Davutoğlu : “Avrupa çok kültürlü bir kıtadır ve ifade hürriyeti ortak hürriyetimizdir. Ortak değerlere sahibiz” dedi.

Davutoğlu ayrıca vize liberalleştirmesi sürecinin Türkiye için önem arz eden bir konu olduğunu vurgulayarak: “Bu sürecin başarıyla sonuçlandırılacağına inanıyorum” dedi.

Başbakan ayrıca, Ortadoğu’daki bölgesel değişiklikler sonucunda Irak ve Suriye krizi bağlamında enerji konuları ve diğer stratejik konular üzerinde fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
Barış ve istikrarın sağlanması konusunda Türkiye ve AB’nin aynı hedefleri paylaştığını vurgulayan Başbakan, : “Türkiye ve AB, komşu bölgemizdeki barışın ve istikrarın korunması için
aynı hedeflere sahiptir. İnsani boyut da dahil olmak üzere Türkiye AB ile birlikte her konuda işbirliğine hazırdır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin katılım sürecindeki desteklerinden dolayı Donald Tusk’a teşekkür eden Davutoğlu: “Umuyorum ki Türkiye’nin katılım süreci çok kısa bir süre içinde sonuçlandırılır. “ dedi.


DAVUTOĞLU, JUNKER İLE DE GÖRÜŞTÜ

Brüksel’deki resmi ziyareti kapsamında Başbakan Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Jean- Claude Juncker ile biraraya geldi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler