Türkiye'de boşanma oranı artıyor!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2008 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, 2007 yılında 638 bin 311 olan evlenen çift sayısı, geçen yıl binde 9,03 artarak, 641 bin 973'e yükseldi.

Türkiye'de boşanmalar artıyor! İlk kez evlenen çiftler arasındaki ortalama yaş farkı 3,3 oldu. Ortalama ilk evlenme yaşı erkekler için 26,2, kadınlar için 22,9 olarak belirlendi.
Bölgesel düzeyde en yüksek ortalama ilk evlenme yaşı, erkeklerde 27, kadınlarda 23,9 ile İstanbul Bölgesi'nde görüldü. En düşük ortalama ilk evlenme yaşı erkeklerde 25,1 kadınlarda ise 21,6 ile Orta Anadolu Bölgesi'nde kaydedildi.
99 bin çift boşandı
2007 yılında 94 bin 219 çift boşanırken, bu sayı geçen yıl binde 1,40 artarak 99 bin 663'e yükseldi.
Boşanmaların en yüksek olduğu bölge binde 2,06 ile Ege Bölgesi olarak belirlendi.
Ege Bölgesi'ni binde 1,78 Batı Anadolu Bölgesi izledi. Kaba boşanma hızının en düşük olduğu bölgeler ise binde 0.50 ile Kuzeydoğu Anadolu ile Ortadoğu Anadolu Bölgeleri oldu.
Boşanmaların yaklaşık yüzde 41'i evliliğin ilk beş yılı içinde, yüzde
23,1'i ise 16 yıl ve daha fazla süre evli olan çiftlerde gerçekleşti.

En Çok Okunan Haberler
-
İmamoğlu farkı açıyor!
-
Nereden çıktı bu ‘kurucu önder’ lafı?
-
İsrail Şam'ı vurdu!
-
Oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti
-
MSB'den açıklama geldi!
-
İmamoğlu’nun şansı
-
Özgür Özel istifasını istemişti: Yusuf Özcan istifa etti
-
AKP'li başkanın eşine ‘kritik’ atama
-
Yeni Akit yazarı görevinden uzaklaştırıldı
-
Kanserle mücadele eden Tanyeli'den kötü haber!