Türkiye’de de test edilen CoronaVac isimli aşının ilk sonuçları açıklandı

Türkiye, Endonezya ve Brezilya’da çalışmaları devam eden Çinli Sinovac Biotech isimli şirketin geliştirdiği CoronaVac isimli aşının ilk sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Aşının hızlı bir şekilde bağışıklık sistemine yanıt verdiği belirtildi.

Yayınlanma: 18.11.2020 - 11:09
Türkiye’de de test edilen CoronaVac isimli aşının ilk sonuçları açıklandı
Abone Ol google-news

Çinli Sinovac Biotech isimli şirketin geliştirdiği CoronaVac isimli aşının ilk sonuçları bugün kamuoyu ile paylaşıldı. CoronaVac isimli aşının sonuçlarını hakemli dergilerde yayınlayan yetkililer, aşının hızlı bir şekilde bağışıklık sistemine yanıt verdiğini açıkladı. Fakat aşının ürettiği antikor seviyesinin düşük olduğu belirtildi.

Uzmanlar aşının koruyucu bir özelliği olabileceğini de dile getirerek Türkiye, Endonezya ve Brezilya’da çalışmaların devam ettiği aşının etkili olup olmadığını ise son fazdaki çalışmalar ortaya koyacağını ifade etti. Sözcü’de yer alan habere göre, Lancet Infectious Diseases isimli hakemli dergide yayınlanan verileri değerlendiren ve aşı çalışmalarına yön veren Zhu Fengcai, “Elimizdeki sonuçlar CoronaVac’ın hızlı bir şekilde 14 günlük bir süreçte iki doz verilerek dört haftada hızlı bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini gördük. İnanıyoruz ki bu aşı, salgın süresince acil durum olarak kullanılabilecektir” dedi.

Pfizer ve BioNTech’in geliştirdiği aşı ile ABD merkezli Moderna’nın ve Rusların geliştirdiği aşılarda yüzde 90’ları geçen etkililik oranına ulaştığı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler